Programes d’Orientació per Escoles
EXPLORE IED BARCELONA
 

Colección: DINO | Fashion

Colección: DINO

Programes d’Orientació per Escoles

La creativitat com a eina educativa

L’IED Barcelona posa en marxa una sèrie d’activitats pensades per a acostar el Disseny als centres de formació i als seus protagonistes: els alumnes i els professionals de l’educació.

La creativitat és, avui dia, un aspecte diferenciador en el pla personal i professional i es posiciona en el centre del canvi educatiu. Implica noves perspectives i punts de vista. El nostre objectiu és aproximar la disciplina del disseny als diferents àmbits professionals i identificar a la futura generació de dissenyadores i dissenyadors que ja estan desenvolupant la seva creativitat a les aules.

Els alumnes, a través del disseny, són els propis transformadors i creadors d’idees. Una eina que els permetrà millorar les capacitats de síntesis, anàlisis i comunicació, i adquirir un mètode d’estudi eficaç i adaptable a qualsevol disciplina.

Sota aquesta idea, posem en pràctica tot el nostre bagatge formatiu i una metodologia innovadora aplicada a iniciatives que seran d’utilitat per a la vostra activitat com a orientadors.

Activitats per a Centres Educatius

· Do It Yourself. Coneixes els nostres tallers educatius

El disseny es viu i es gaudeix. La nostra proposta és potenciar la part creativa dels estudiants mitjançant la creació d’objectes a partir d’elements a l’abast de tots. Aquesta activitat és flexible i es pot desenvolupar als centres educatius o a les nostres instal·lacions de l’IED adaptant-nos a la disponibilitat dels alumnes.

· Sóc creatiu. Quina carrera és la millor segons cada alumne? Xerrada d’Orientació.

Que hauria d’estudiar, un Títol Superior o millor un BA (Hons)? I si trio un Foundation per a veure si això és el que realment m’agrada? El món professional del disseny és molt ampli i els centres on estudiar una carrera molt variats, per això és molt important decidir molt bé on completar la formació. A través d’aquesta xerrada els alumnes coneixen les diferents opcions que els brinda l’IED Barcelona i els recorreguts acadèmics que millor s’adapten al seu interessos.

· Fires Educatives

L’IED Barcelona es desplaça als centres educatius per a donar a conèixer l’oferta formativa i respondre a les preguntes i dubtes a les quals s’enfronten els alumnes a l’hora de decidir el seu futur professional.

· Jornades per a Orientacions escolars

Per a viure el disseny no n’hi ha prou amb ser dissenyador, cal pensar de manera creativa, abordar cada dia amb enginy i així aconseguir solucions innovadores. La metodologia Design Thinking ens permet incorporar a la nostra manera de pensar els processos propis d’un dissenyador per a arribar a resultats diferents. Vols experimentar-ho en primera persona?

· Coneix l’IED Barcelona

En el centre de Barcelona, situat en ple barri de Gràcia, es troben les dues seus del IED: IED Point One i IED Point Two. El primer, es concep com un espai de recerca amb diferents laboratoris i espais de treball, mentre que el segon compta amb aules i espais oberts els estudiants investiguen com, a través del disseny, és possible humanitzar la tecnologia.

Activitats per a futurs dissenyadors

· Open Day. Jornada de portes obertes

L’IED Barcelona obre les seves portes per a rebre als futurs dissenyadors, donar a conèixer l’oferta formativa i els espais en els quals es formen els nostres alumnes. Durant l’Open Day, el nostre equip d’informació i orientació els guiarà i resoldrà els seus dubtes, informació sobre requisits d’accés, oportunitats laborals, programes internacionals…

· Sessions Informatives Personalitzades

L’escola està oberta de dilluns a divendres per a atendre pares i joves que vulguin acostar-se a conèixer el Campus més gran de Disseny de la ciutat. Es pot sol·licitar cita prèvia per telèfon (93 238 58 89) o per email (info.barcelona@ied.es).

· Creative Days

Si vols viure el que és el dia a dia d’un dissenyador, vine a conèixer el nostre centre i realitza un taller completament gratuït en l’àrea que més t’interessi: Moda i Moulage, Disseny d’Interiors i Sketching, o Impressió Creativa i Disseny de Personatges 3D.

·Design Thinking Experience

Troba el teu costat més creatiu a través d’una de les dinàmiques més interessants del moment. Com milloraries la vida dels altres? Troba un problema, empatitza, defineix, crea, prototipa i testa. Aquestes són les cinc claus del futur.

· Professional Days

Jornades per a professionals interessats en com aplicar la creativitat a la realitat laboral i la innovació a través de la metodologia Design Thinking. Les classes són impartides per professionals líders de diferents sectors del disseny i completament gratuïtes, no t’ho pensis!

Contacte: info.barcelona@ied.es