Workshop: “Es lo que hay”: Comunicación posible en contextos imposibles
EXPLORE IED BARCELONA
 

PROJECTE: FRESH FACES UNIQUE EDITION | Management

PROJECTE: FRESH FACES UNIQUE EDITION

Workshop: “Es lo que hay”: Comunicación posible en contextos imposibles

El pròxim 19, 20 i 21 de febrero es realitzarà un workshop a l’IED Barcelona titulat “Es lo que hay”: Comunicación posible en contextos imposibles. Diseñando sentidos entre el flujo y el fragmento, impartit per Enrique Longinotti. La idea d’aquest workshop és imaginar i proposar una estratègia comunicacional entesa com una narrativa múltiple en diversos nivells, formats i soports. Es parlarà de la comunicació possible en contextos impossibles, del disseny de sentits entre el flux i el fragment. Aquest workshop està enfocat a dissenyadors, estudiants de disseny i professionals que necessiten explorar alternatives creatives i eficaces a la representació visual dels seus projectes i ponències. Imaginar i proposar una estratègia comunicacional entesa com una narrativa múltiple en diferents nivells, formats i suports. Un mix entre funcionalitat i recursos artístics. D’alguna manera, intentar ajuntar el pensament lògic amb el creatiu sense oblider-ne cap.

Alguns eixos conceptuals:

. Presentar/representar: Què és representar en un moment cultural on el present i instantani és més fort que el diferit i simbolitzat?
. Universal/personal: De l’homogeneïtat visual als idiolectes locals. 
. Òptic/ Háptico: Com entendre una noció ampliada d’allò visual, en un moment en què la percepció soci-cultural no es regeix per les coordenades de la bona forma i la lògica deductiva?
. Sistemes, sèries i col·leccions: El problema de fer sentit.
. Imatges, paraules, gestos, coses: La significació com una tàctica de la diversitat, cooperació i complicitat. Ready made, pret-a-porter i NID (senar intentional design).

Enrique Longinotti és arquitecte per la Universitat de Buenos Aires (UBA). Des del 1994, és Professor Titular de càtedra de Disseny Gràfic de la Facultat d’Arquitectura, Disseny i Urbanisme/UBA. Entre 1998 i 2005, va ser director d’aquesta Carrera i des del 2002 és Director de Disseny Comunicacional de la FADU/UBA. Dirigeix treballs d’Especialització i Tesi de Mestratge a Argentina, Colòmbia i Equador. A més, desenvolupa la seva activitat acadèmica a través de diversos seminaris i workshops dictats a universitats d’Espanya, Àustria, Alemanya, Equador, Colòmbia i Argentina, abordant temàtiques relacionades amb l’experimentació tipogràfica i editorial, la recerca de la comunicació en l’espai públic i l’organització visual d’informació, l’esquemàtica i la recerca morfològica. Al setembre de 2012 va ser convidat com a expert a Kosmos 2012- Mobility, a l’Institut für Kulturwissenschaft de la Universitat Humboldt, Berlín.  Entre les seves publicacions destaca La Biblioteca Imaginària (1998, Editorial Eudeba), Signe registrat (2000), Letronomikon (2003), Morfologies (2005), Tipus Totals (2011), Vostè està aquí (2009), Pur Conte (2012).

www.typographia.com.ar www.maestriadicom.orgwww.morfo1.blogspot.com.es

Data: 19-21 de febrer 2014
Hora: de 10-14h
Lloc: IED Barcelona (Biada, 11)
Preu del workshop: 250€
Inscripcions: master@bcn.ied.es