Una visió sostenible i personal de dos estudiants de Moda al Rec.0
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: MELANCOLÍA | Fashion

Col·lecció: MELANCOLÍA

Una visió sostenible i personal de dos estudiants de Moda al Rec.0

L’aposta de l’IED Barcelona per la moda sostenible des d’una visió integral que uneix tècniques, processos o materials ha estat present en l’última edició del Rec.0 Experimental Stores a través de dos looks de les estudiants Ana Gracia Llobell i Zanetta de Souza.

Els dissenys es van exposar en la zona de Moda Sostenible d’aquest esdeveniment que dues vegades a l’any connecta en l’emblemàtic barri del Rec (Igualada) al públic amb varietat de marques de moda, activitats culturals i música.

Totes dues propostes, una per col·lecció –Going back to go forward, d’Ana Gracia , i Urban Jungle, de Zanetta– reflecteixen l’univers creatiu i estètic de cada alumna, al mateix temps que comparteixen una mirada comuna sobre la pràctiques sostenibles en el disseny, confecció i consum de moda.

Going back to go forward

Ana Gracia Llobell analitza formes sostenibles de cosir, vestir, tenyir i tallar. Ha desenvolupat una col·lecció d’estampats digitals connectant tècniques tradicionals i innovadores fetes manualment. Destaquen l’ús de materials de segona mà i de tints naturals per a una peça sostenible en la qual també s’han emprat els fils sobrants per a no tirar res i aplicant la tècnica del patronatge zero waste.

Urban Jungle

Luisa Zanetta de Souza proposa un look representatiu de la urbanització de les ciutats brasileres, conegudes popularment com a selves de pedra. Les peces del look flueixen mitjançant el contrast dels pantalons inspirats en el famós edifici Copen, dissenyat per Oscar Niemeyer, amb un gran abric i top inspirats en la naturalesa, abraçant al cos amb les seves línies orgàniques.