Un estudiant dissenya nova senyalística efímera sobre la COVID-19 per a Point 1 i Point 2
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Emotional Bites | Design

Projecte: Emotional Bites

Un estudiant dissenya nova senyalística efímera sobre la COVID-19 per a Point 1 i Point 2

L’estudiant de 3r de Disseny Gràfic Jonatan Torreblanca ha dissenyat la nova senyalística efímera sobre les mesures preventives relacionades amb la Covid-19 per a Point 1 i Point 2, els dos edificis de l’IED Barcelona.

El projecte va néixer a l’aula, a partir de la proposta per part de la docent Roseta Mus als seus alumnes. “Una fase important va ser l’anàlisi dels senyals ja existents per a detectar els aspectes que podien ser millorats”, explica Jonatan.

Els dissenys es centren en un personatge, EDI, que és l’encarregat de comunicar amb textos i actituds les mesures de salut i seguretat en les instal·lacions.

“Com a dissenyador, m’agrada deixar de costat el camí més obvi, sempre que tingui sentit”, afegeix l’estudiant, al mateix temps que subratlla que la seva major motivació va ser “trobar un tipus de comunicació que rebutgés el caràcter alarmista habitual i fora molt més amable i divertida”.

Així, ha concebut un conjunt de vinils d’alta resistència que traslladen en un to fresc i desenfadat les normes i restriccions en interiors i exteriors de tots dos edificis.

“Pel feedback que he rebut durant tot el procés, crec que EDI aconsegueix caure simpàtic i graciós; els estudiants passem moltes hores en la universitat, i amb la pandèmia, una mica de bon rotllo mai ve malament”, conclou.