‘Treequency’ dona veu als arbres a Llum BCN 2022
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Emotional Bites | Design

Projecte: Emotional Bites

‘Treequency’ dona veu als arbres a Llum BCN 2022

És difícil escapar de la bullícia diària de les grans urbs, però Treequency, la instal·lació de l’IED Barcelona per a Llum Barcelona 2022, ha aconseguit recrear un oasi de calma i connexió amb la naturalesa en el Parc del Centre de Poblenou.

El projecte ha estat desenvolupat per un grup d’estudiants de Disseny d’Interiors, Producte, Gràfic i Motion Graphics de l’escola, que han pres dades biomètriques dels arbres i les han traduït en llum i so per a visualitzar l’essència, energia i interacció de la naturalesa.

A manera de bosc abstracte i efímer, Treequency apel·la als sentits i remarca la importància dels espais verds en les urbs. En el disseny de la instal·lació  la tecnologia conviu amb la naturalesa, l’orgànic amb l’artificial, establint un interessant diàleg que convida a submergir-se en una experiència sensorial única, al temps que es respecta l’hàbitat natural i s’utilitzen materials sostenibles. 

Llum és una de les grans cites mundials al voltant de les arts lumíniques, que compta amb la participació d’artistes nacionals i internacionals. L’IED Barcelona està present anualment en aquest festival amb grups interdisciplinaris d’estudiants, capaços de desenvolupar projectes que demostren el poder transformador de la llum.

Per a aquesta edició, l’escola ha col·laborat amb LEDS C4, una companyia internacional líder en el sector de la il·luminació amb més de 50 anys d’història. LEDS C4 s’ha especialitzat a aportar solucions de connectivitat als projectes a través de lluminàries intel·ligents, capaces d’oferir serveis digitals que van més enllà de la il·luminació i s’enfoquen en l’obtenció i gestió de les dades. 

Equip d’estudiants del projecte:

Varvara Godovikova – Graphic Design

Nour Wehbé- Interior Design

Emile Turskyte- Motion Graphics

Louise Una Zanartu Hicks-  Product Design

Ilayda Celep- Interior Design

Martin Wagner- Interior Design

Amb la col·laboració en el disseny de so dels estudiants:

Tania d’Andrade Porto – Motion Graphics

Veronika Kryuchkova – Motion Graphics

Gaukhar Balzhanova – Motion Graphics

Tutors: Rubén Oya, Raffaella Perrone, Mery Glez i Michela Mezzavilla

Consultor de producció: Francisco Tomey

Coordinació: David López i Simona Cannonito

Amb la col·laboració de: