Sostenibilitat, tradició, tecnologia i bellesa en Foodture 2021
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Serial Seeds | Fashion

Col·lecció: Serial Seeds

Sostenibilitat, tradició, tecnologia i bellesa en Foodture 2021

L’any 2019 es van malgastar 931 milions de tones d’aliments, d’acord amb l’informe “Food Waste Index 2021” de les Nacions Unides. La magnitud de la xifra posa en relleu que ens trobem davant una emergència mundial de gran impacte social, econòmic i mediambiental.

La necessitat de solucions innovadores per al futur de l’alimentació i del planeta és la idea central de Foodture, un summit que tindrà lloc els pròxims 26 i 27 de novembre al Disseny Hub i que comptarà amb tres projectes d’ alumni de l’IED Barcelona.

Les propostes, que s’exhibiran dins de l’espai que l’esdeveniment destina a talents emergents, aborden aspectes com l’economia circular, la cerca d’alternatives sostenibles al consum excessiu de carn o la recuperació de tradicions socials al voltant de la taula. 

Amb la designació de Barcelona com a Capital de l’Alimentació Sostenible 2021 de marc de fons, Foodture s’erigeix com a espai de trobada per a explorar i redissenyar el món de l’alimentació.

Projectes dels estudiants de l’IED Barcelona

Guateámala, de Sofía Novales

Reflexió sobre el ritual del cafè mitjançant el disseny d’un set de ceràmica que revisita l’artesania maia des d’un prisma contemporani.

El color de les peces s’inspira en un tèxtil tradicional de la zona de Huehuetenango, famosa regió cafetalera a Guatemala.

Ntomo, de Francesco Maria Lucini

Aquest projecte contraposa el rebuig de la societat occidental al consum d’insectes amb una bella experiència gastronòmica que els integra com a ingredient.

Es tracta d’un set de plats comestibles que busca sensibilitzar sobre la sostenibilitat i el consum excessiu de carn.

Reddo, de Francesco Maria Lucini

Lucini també és present en Foodture amb Reddo, un nou material fet a base de petxines d’ostra.

Apostant per l’economia circular, la proposta fa ús de noves tècniques de fabricació digital per a crear, a partir de residus naturals, estructures submarines en aquelles zones d’esculls més sensibles al canvi climàtic.