Quatre projectes de l’IED Barcelona en el Salone del Mobile Milano
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Seat Mergo |

Projecte: Seat Mergo

Quatre projectes de l’IED Barcelona en el Salone del Mobile Milano

L’IED Barcelona Escola Superior de Disseny participa en Supersalone, l’edició especial 2021 del Salone del Mobile Milano, amb quatre projectes d’exalumnes de l’escola.

Un material fet a partir de petxines reciclades, una recerca que analitza els processos de producció i maneres d’asseure’s al voltant del món, un llum format per dues unitats divisibles o una col·lecció de joies eròtiques són les propostes dels estudiants, presents en diferents espais expositius d’aquest esdeveniment de referència mundial per al sector del moble.

A més, la docent del IED Barcelona Julia Esqué ha presentat el prototip de la Silla Hortensia, dissenyada al costat d’Andrés Reisinger i produïda per Moooi.

Reddo – From Nature to Nature

Francesco Lucini

Aquest projecte ha rebut un esment especial en The Lost Graduation Show, mostra centrada en treballs de graduats 2020 i 2021 d’escoles de disseny de tot el món i que actua com a llançadora per a dissenyadors emergents.

Fruit d’una profunda recerca, ‘Reddo’ és un nou material, de caràcter modular i formes orgàniques, que transforma petxines d’ostres en estructures impreses en 3D. L’objectiu del projecte s’enfoca en la creació de llits submarins on conrear posidònies, planta que fa les vegades de refugi i aliment de la fauna aquàtica.

IG: @francesco.m.lucini

Cross Cultural Chairs

Matteo Guarnaccia

Una iniciativa a cavall entre antropologia i disseny defineix ‘Cross Cultural Chairs’, present en l’espai BASE del Salone, on interseccionen arts, empreses, tecnologia i innovació social.

Dins del programa We Will Design de BASE, Matteo Guarnaccia ha presentat la seva recerca basada en les diferències socioculturals a través de les cadires. Així, l’espai ha acollit els dissenys resultants, fruit d’un projecte desenvolupat en vuit dels països més poblats i en col·laboració amb estudis i artesans locals.

IG: @crossculturalchairs

Nahë

Carla Jörgens

El llum ‘Nähe’ va ser un dels projectes guanyadors l’any passat de “El disseny. Un viatge entre Itàlia i Espanya” guardó que va permetre la fabricació del producte que s’ha exposat en l’espai Martinelli Luce del Salone.

Amb un disseny senzill i natural, està composta de dues parts que poden treballar separada o conjuntament. Quan es divideix, el nivell de llum de cadascuna d’elles augmenta.

IG: @carla.jorgens

Kama

Paula Chacártegui

Kama’ és un altre dels projectes guanyadors de “El disseny. Un viatge entre Itàlia i Espanya”, produït en col·laboració amb la marca Alessi i també presents en l’última edició de la fira italiana.

Es tracta d’una col·lecció de joies eròtiques amb un disseny fresc i funcional que reivindiquen la importància del sexe en la vida saludable.

IG: @paulachacartegui