OUR VIRTUAL DREAM: FINESTRA PEL TALENT I LA CREATIVITAT
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: COLOUR ME IN | Fashion

Col·lecció: COLOUR ME IN

OUR VIRTUAL DREAM: FINESTRA PEL TALENT I LA CREATIVITAT

L’IED Barcelona ha celebrat per primera vegada la seva desfilada anual Fashioners of The World en format digital. Sota el lema “Our Virtual Dream”, els estudiants del Títol Superior en disseny de Moda, el Títol Superior en Estilisme i Comunicació de moda i el BA (Hons) in Fashion Design, han pogut mostrar les seves col·leccions de final de carrera, desenvolupades durant el confinament, tot i les limitacions imposades pel context actual. 

“Our Virtual Dream” és el resultat d’un rodatge de dos dies a les instal·lacions de l’iED Barcelona i ha estat retransmès en format de fashion film a través del canal de Youtube de l’escola.

A més, aquesta edició ha comptat amb un jurat de ressò internacional format pel reconegut dissenyador de moda francès, Christian Lacroix; el director creatiu de MAC Cosmetics, Drew Elliot; l’editora de Talents and Sustainability per Vogue Itàlia, Elisa Pervinca Bellini; i el fundador de Not Just A Label, Stefan Siegel; ells han sigut els encarregats d’atorgar el premi a la Millor Col·lecció d’Accessoris i el premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció.

“M’ha sorprès moltíssim la gran quantitat de feina dels estudiants i de veure com, tot i estar tancats a casa, han pogut tirar endavant aquestes meravelloses col·leccions”, valorava Christian Lacroix, qui afegia que totes les propostes eren tan completes que havia sigut molt difícil decidir-se per una.

De fet, la decisió final del jurat va estar tan igualada que, finalment, el premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció va ser concedit ex aequo a SER, de Sofia Adell, (Títol Superior en Disseny de Moda) i Hong Kong 1957, de Valentina Taylor, (Ba (Hons) in Fashion Design).

SER és una col·lecció que reflecteix moments i sensacions experimentats per l’estudiant al llarg de la seva vida. Posant especial cura en els detalls, a la col·lecció, formada per peces clàssiques desconstruïdes, contrasten siluetes estructurades, més rígides, amb altres que recreen la sensació de procés, moviment i llibertat. “La seva investigació en materials i estilisme i la força que desprèn la seva col·lecció masculina ens ha convençut”, declarava Stefan Siegel.

D’altra banda, Hong Kong 1957 commemora el viatge de Pauline, l’àvia de la dissenyadora, des de Sidney a Hong Kong, on hi va passar quatre mesos. La col·lecció combina l’extravagància dels mons oriental i occidental, concentrant-se en el luxe i l’excés presents en les experiències de Pauline durant aquell viatge. Els colors vibrants i l’atenció als detalls són elements centrals d’una proposta que, en paraules de Drew Elliot, “ha aconseguit cautivar cadascun dels membres del jurat i transportar-los a un nou món”.

A més, per primera vegada a Fashioners of the World, s’ha concedit el premi a la Millor Col·lecció d’Accessoris, que ha estat per Koyaanisqatsi, de Carla Corpas, estudiant del Títol Superior en Disseny de Moda. “La seva percepció de la naturalesa i la capacitat de transmetre-la en les bosses i els accessoris és fantàstica, explicava Elisa Pervinca.

La col·lecció és el resultat d’un procés sostenible i artesanal que vol representar el xoc produït per l’èxode des del món rural a la gran metròpoli. Les peces estan tenyides i estampades amb plantes, fang, òxid i espècies, entre altres elements naturals, i poden ser retintades sense danyar ni la fibra ni el medi ambient.

Aquesta edició especial de Fashioners of the World ha posat en relleu que la creativitat i el talent dels estudiants són forces que prevalen en circumstàncies difícils i al mateix temps, ha demostrat que els dissenys presentats estan a l’altura de les grans passarel·les internacionals.

Per la gravació d’aquest projecte es van seguir totes les mesures de seguretat, reduint el nombre d’assistents i models, així com garantint que els espais utilitzats seguissin unes condicions específiques de ventilació, neteja i capacitat. 

Descobreix com va ser el Behind the Scenes!