Nova identitat corporativa de la Federació Espanyola de Bàsquet
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Seat Mergo |

Projecte: Seat Mergo

Nova identitat corporativa de la Federació Espanyola de Bàsquet

L’IED ha participat en la creació de la nova identitat corporativa de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) que comença a implementar-se a partir de gener de 2019.

Els alumnes Kent Çeka, Álvaro Martínez y i Jerome Maccagnan de l’IED Barcelona i de l’IED Madrid, van desenvolupar diversos conceptes centrant-se en els atributs de la marca FEB: proximitat, equip, professionalitat, emoció, prestigi, èxit.

En la primera fase, coordinada pel docent Hernán Ordóñez, la FEB va posar en valor l’aportació de la societat en general i, en particular, dels més joves en un projecte en col·laboració que va permetre als estudiants enfrontar-se a un projecte real. Es va desenvolupar una identitat corporativa dual: d’una banda, la “institucional”, i per una altra la “comercial” (més pròxima al fan).

La segona fase del procés va comptar amb la col·laboració de Raúl Pena, prestigiós dissenyador qui també ha desenvolupat la mascota de la Copa del Món de Bàsquet Femení Espanya 2018, recentment celebrat a Tenerife. En ella, i a partir de diversos conceptes desenvolupats pels alumnes de l’IED, es van perfilar les identitats corporatives i s’han definit els manuals de marca i les seves aplicacions.

Jorge Garbajosa, President de la FEB, va explicar sobre la nova imatge: “Hem volgut dissenyar una imatge més intel·ligent, versàtil, dinàmica i amb un clar missatge de futur”. Així mateix, José Montero, Vicepresident Executiu de la FEB, va puntualitzar: “Aquesta imatge s’adapta a la nostra manera de pensar, a la societat i a tots els amants, no només del bàsquet, sinó de l’esport en general. El gran element diferencial amb el logo anterior és el cor que és el que ens uneix a tots. És un logo camaleònic, amb el qual volem transmetre valentia, decisió i creativitat. A més, hem creat, d’una banda, el logo institucional i, per una altra, la marca comercial ‘Bàsquet Espanya’”.