L’IED Barcelona col·labora amb Metges sense Fronteres per solucionar els problemes de mobilitat al Congo
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Seat Mergo |

Projecte: Seat Mergo

false

L’IED Barcelona col·labora amb Metges sense Fronteres per solucionar els problemes de mobilitat al Congo

Un equip d’estudiants del Títol Superior en Disseny de Producte ha col·laborat amb Metges sense Fronteres per a buscar solucions als problemes de mobilitat al Congo.

La població de les zones més rurals de país té moltes dificultats per accedir als centres sanitaris més propers en situacions d’emergència a causa del mal estat dels camins i carreteres. Davant aquesta problemàtica, l’associació sense ànim de lucre va desafiar als estudiants a dissenyar productes que milloren el transport dels habitants i que es puguin fabricar amb materials autòctons. Alternativament, també els hi va proposar dissenyar un sistema d’il·luminació per a les latrines de l’hospital de Numbi.

Acompanyats per professors i amb l’ajuda d’especialistes en vegetació africana, metges i socorristes alpins, els alumnes han analitzat les necessitats de la població congolesa i han aconseguit resultats innovadors a milers de kilòmetres de distància. Estructures per a transportar ferits a peu, motxilles de càrrega o kits multifuncionals per a construir lliteres o creuar rius, són algunes de les seves propostes.

Pots veure els seus projectes en aquesta galeria d’imatges.