El guanyadors dels Fashioners of The World Awards 2018
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Emotional Bites | Design

Projecte: Emotional Bites

false

El guanyadors dels Fashioners of The World Awards 2018

Els alumnes del Títol Superior en Disseny de Moda i del BA(Hons) in Fashion Design han presentat les seves col·leccions de final de carrera a la desfilada organitzada per l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny en el Disseny Hub Barcelona. En aquesta edició s’han entregat tres premis especials: Premi a la Millor Col·lecció, dedicat a Franca Sozzani, atorgat per un jurat d’experts internacional; Premi Isabel Coixet al Millor Fashion Film concedit per la reconeguda directora de cinema; i, com a novetat; Premi Manuel Outumuro al Millor Shooting que l’entrega el prestigiós fotògraf en persona.  

Fashioners of the World és una àmplia gamma de outfits molt eclèctics, que s’inspiren en diferents cultures i que simbolitzen la complexitat del teixit social i relacional contemporani, així com la consagració del disseny com a intèrpret universal de les múltiples identitats globals del segle XXI”, explica Alessandro Manetti, Director General del IED Barcelona sobre les dinou col·leccions presentades en el Disseny Hub.

Cada look és el resultat de moltes hores de treball en els tallers de l’escola i demostren el domini de la tècnica d’aquests joves que, juntament amb la creativitat, són capaços de desenvolupar innovadores propostes; la majoria de les vegades lligades a històries molt personals i originals”, afegeix el director del IED.

Premi a la Millor Col·lecció

La col·lecció “Man o To” de l’Inés Monjo ha estat la premiada per un jurat internacional format per Elisa Pervinca Bellini, Talent Editor de Vogue Itàlia, Francine Pairon, Consultora de Moda, Cofundadora de la Cambra Mode i Directora de FMI, Inmaculada Jiménez, Directora Creativa i de Moda de la revista ELLE Espanya i el dissenyador belga Jean-Paul Lespagnard.

L’alumna del Titulo Superior en Disseny de Moda s’inspira en el trastorn alimentari que va viure a través de sis looks que representen els diferents estats d’ànim que va experimentar durant la malaltia, així com la relació cos-ment fins a aconseguir l’estabilitat, jugant amb el color, les textures i els volums.

Com a fil conductor de la col·lecció, ha utilitzat les flors i el colorit d’aquestes per crear un símil amb el cos durant totes les etapes de la malaltia. Partint d’una flor pansida, per falta de reg (anorèxia), a una altra regada en excés (bulímia), finalitzant amb una explosió de color i llum una vegada superat el trastorn.

També ha plasmat la relació entre ment i cos al llarg dels anys mitjançant el contrast de volums. Creant des de peces ajustades que simulen una segona pell fins a altres amb exagerades siluetes, en les quals sempre estan presents les línies femenines.

Premi Isabel Coixet al Millor Fashion Film

Els joves dissenyadors han creat propostes audiovisuals per a les seves col·leccions, que s’han volgut premiar pel seu valor artístic, visual i creatiu. Per aquest motiu, la prestigiosa directora de cinema Isabel Coixet ha estat l’encarregada de ressaltar la mirada cinematogràfica i el talent dels creadors.

“SANTMERCAT” d’Anna Masclans ha estat el fashion film guanyador del premi que va lliurar en mà Isabel Coixet, una vegada acabada la desfilada. La proposta de l’alumna s’inspira en la desconstrucció dels davantals i un profund estudi sobre el cicle de vida de les peces. El vídeo busca provocar una reflexió sobre la indústria de la moda i l’alimentària, dues de les més contaminants del planeta, amb peces realitzades amb una conscient eficiència de recursos i materials recuperats i reciclats.

Premi Manuel Outumuro al Millor Shooting

Aquest any, com a novetat, s’ha afegit un premi especial que destaca l’impacte visual de la moda amb un premi al Millor Shooting. El premi porta el nom del reconegut fotògraf Manuel Outumuro qui ha triat dos projectes guanyadors, un en la categoria de disseny de moda i un altre en la d’estilisme.

“Man o to”, de l’alumna Inés Monjo, ha estat el shooting guanyador en la categoria de disseny de moda realitzat per The Red Light Studio i en la categoria de Millor Shooting – Estilisme ha estat l’alumna del Títol Superior en Disseny, Estilisme i Comunicació de Moda Berta Ricard per la seva proposta “Kinopsia”. Fotografiat per Alexandra Cepeda, el projecte fa referència a la trista i misteriosa atmosfera que es genera en un lloc que ha quedat abandonat i buit recentment. En particular, pren com a referència el tsunami ocorregut a Tailàndia l’any 2004 i compta amb elements com a entenimentades, l’aigua o les xarxes de pesca per transmetre sensacions de tensió o asfíxia.

Fashioners of the World 2018

El resultat final és fruit d’un gran esforç per part dels estudiants que reflexa l’exigència i les qualitats de tot l’equip docent del IED Barcelona que els han guiat durant el procés. Els alumnes han comptat amb l’assessorament de professionals com Pilar Pasamontes, Directora Científica de Moda i Julia Weems, Directora de Moda de l’escola; i l’assessorament dels dissenyadors Juan Salvadó, José Castro, Txell Miras, René Zamudio, Sebastián Pons i l’estilista Jaume Vidiella, que els han transmès els seus coneixements durant el desenvolupament del projecte final.