L’IED EN LA MILAN DESIGN WEEK 2022 AMB “ABSOLUTE BEGINNERS”, UN HOMENATGE A 10 DONES VISIONÀRIES
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Síntesi | Visual

Projecte: Síntesi

L’IED EN LA MILAN DESIGN WEEK 2022 AMB “ABSOLUTE BEGINNERS”, UN HOMENATGE A 10 DONES VISIONÀRIES

Durant el pròxim Fuorisalone 2022, previst del 6 al 12 de juny, l’IED presentarà en BASE Milano Absolute Beginners, un projecte col·lectiu original, nascut del diàleg entre 150 estudiants – procedents de les 12 seus del Grup IED a Itàlia, Espanya i el Brasil—i deu figures femenines de pensament visionari.

La instal·lació, de caràcter multidisciplinari i transversal, va reunir aquests estudiants de diferents disciplines per a materialitzar el diàleg entre joves dissenyadors, en l’actualitat absolute beginners, i deu dones, veritables absolute beginners.

Lina Bo Bardi, Eva Mameli Calvino, Ada Bursi, Rei Kawakubo, Cinzia Ruggeri, Laura Solera Mantegazza con Maria Montessori y Giuseppina Pizzigoni, Gala Eluard Dalì, Bélen Moneo, Carla Accardi y Patricia Urquiola han estat les  triades pels grups de treball per a ser interpretades, precisament perquè la seva obra, la seva genialitat creativa i també la seva lluita de gènere han deixat una petjada personal i inesborrable en la història.

L’exposició serà un espai interdisciplinari i interactiu, que estarà conformat per suggeriments i connexions entre els projectes, unes vegades creuant-se entre si, altres separant-se; a vegades trencant-se i en alguns casos redefinint-se, tant en modalitat digital com analògica. El disseny jugarà amb la llum, el so, les projeccions, els materials i els colors.

Absolute Beginners és obra de Rossella Bertolazzi i Davide Sgalippa, directors d’Arts Visuals de l’IED Milà. Ells han estat els responsables de tot el disseny, interpretant la creativitat dels alumnes amb l’objectiu de destacar i entreteixir les diferents propostes.

El projecte està patrocinat per la Regió de Llombardia, la Ciutat de Milà i ADI. També s’emmarca en les activitats promogudes pel Grup IED com a soci oficial de la New European Bauhaus.

La instal·lació, com a part de l’exposició We Will Design organitzada per BASE Milano, podrà ser visitada a la ciutat italiana  de manera gratuïta.

Lloc: BASE Milano – Via Bergognone 34, Milà | 1er pis

Dates: Del 6 al 12 de juny

Horaris: De dilluns a dissabte, de 10 a 20h / Diumenge, de 10 a 18h