L’IED Barcelona ret homenatge a Casa Vicens amb un look 100% sostenible
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Emotional Bites | Design

Projecte: Emotional Bites

Foto de Willy Villacorta

L’IED Barcelona ret homenatge a Casa Vicens amb un look 100% sostenible

Influències modernistes, perses i orientals. Casa Vicens, primera obra de Gaudí es converteix en inspiració per al disseny que l’IED Barcelona Centre Superior de Disseny va presentar ahir a la casa museu. Carla Corpas, exalumna del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics de Disseny de Moda, signa el look, creat sota una mirada sostenible i una precisa atenció a l’ús de materials orgànics. Una proposta realitzada en sedes i tints naturals que la pròpia dissenyadora ha elaborat per a l’ocasió i que es serveix del patchwork per a plasmar els mosaics característics de Casa Vicens en les peces.

Foto de Willy Villacorta

Escenari protagonista de l’últim fashion film de l’escola, Casa Vicens va servir de passarel·la per a l’última edició de Fashioners of the World, la desfilada anual de l’IED Barcelona on els estudiants presenten les col·leccions de final de carrera. Va ser el marc ideal, carregat d’un simbolisme en la qual l’experimentació d’un jove Gaudí en la seva primera obra serveix com a analogia per a mostrar les apostes més audaces dels treballs de graduació dels alumnes.

Foto de Willy Villacorta

La nova edició de la passarel·la de la moda catalana va ser l’ocasió perfecta per a revelar la creació, els assistents van poder seguir la presentació dels fashion films gravats en l’espai Xavier Corberó, de la tercera edició digital de 080 Barcelona Fashion durant l’esdeveniment.

Establint també el binomi moda i arquitectura, la tercera jornada de la passarel·la va presentar a més les col·leccions de dissenyadors participants formats en els centres IED de Barcelona i Madrid. És el cas de Martín Across, antic alumne del BA (Hons) in Fashion Design de l’IED Barcelona; i Moisés Nieto, actual Project Manager Business Alliance de l’IED Madrid i exalumne de disseny de moda; a més d’altres dissenyadors com Guillermina Baeza, Álvaro Calafat, Lebor Gabala i The (Real) García.

Així, l’IED Barcelona subratlla el vincle i potencial de l’arquitectura de la ciutat de Barcelona com a eina d’inspiració i creació d’una moda. L’exhibició estarà disponible fins al dia 17 de novembre.