L’IED Barcelona presenta les col·leccions dels seus graduats de Moda a Casa Vicens
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: COLOUR ME IN | Fashion

Col·lecció: COLOUR ME IN

L’IED Barcelona presenta les col·leccions dels seus graduats de Moda a Casa Vicens

L’IED Barcelona Escola Superior de Disseny celebra la seva desfilada de fi de curs en format digital amb un total de 25 col·leccions i en un marc emblemàtic de la ciutat: la Casa Vicens. Els alumnes del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Moda i del BA (Hons) in Fashion Design presenten les seves propostes de final de carrera demostrant, una vegada més, la seva capacitat d’adaptar-se als nous contextos.

Fashioners of the World 2021 s’emmarca en la icònica Casa Vicens, situada en el barri de Gràcia. Primera obra de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí, és un entorn incomparable en el qual l’IED Barcelona troba un paral·lelisme entre l’arquitectura i les propostes dels acabats de graduar: experimentació i creativitat.

Col·leccions d’Amanda Nazareth, Aitor Goikoechea i Laura Chafer a casa Vicens. Fotografia Willy Villacorta

“No és de poca importància el fet de triar aquest lloc per a la nostra desfilada. Casa Vicens és el preludi de l’obra mundialment coneguda del famós arquitecte català. Aquí va bolcar tot el seu talent, les seves referències, el seu aprenentatge, la seva visió… com els nostres estudiants en les seves primeres col·leccions”, explica Alessandro Manetti, CEO de l’IED a Espanya.

Com en les últimes quatre edicions, l’esdeveniment ha acollit el lliurament dels premis Fashioners of the World. El guardó Franca Sozzani a la Millor Col·lecció ha estat atorgat per un jurat internacional integrat per Mickey Boardman, director editorial de Paper Magazine; Lynn Yaeger, editora de moda de Vogue.com; Stefan Siegel, fundador de Not Just a Label; i Elisa Pervinca Bellini, editora a Vogue Talents i editora de sostenibilitat a Vogue Itàlia.

“Hem tingut un jurat increïble que ha valorat la dedicació i esforç dels nostres alumnes. Hem viscut un any excepcional i, així i tot, els estudiants han treballat amb més entusiasme i passió que mai, experimentant amb nous volums, siluetes i manipulacions”, assenyala Pilar Pasamontes, directora científica de Moda de l’IED Barcelona. El resultat és un fashion film, gravat el passat 8 de juny a casa Vicens de la mà de l’estudi barceloní Barberà films, on s’han revelat els premis i que es podrà veure en el canal de YouTube de l’Escola Superior de Disseny des d’avui mateix.

Guanyadors dels premis Fashioners of the World 2021

Visit España”, de Laura Chafer, ha estat la proposta premiada com a Millor Col·lecció per part del jurat internacional. La col·lecció de l’estudiant del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Moda ha captivat per la seva vitalitat, colors i acabats. “Malgrat la situació, és sorprenent l’optimisme que mostra la col·lecció, les ganes que tenen els joves estudiants de sortir i viure intensament”, destaca Lynn Yeager, editora de Vogue.com.

Inspirada en la dècada dels 60 i el boom turístic que va experimentar el país, aposta per colors vibrants, siluetes entallades i estampats geomètrics, abordant sense por el contrast entre passat i modernitat en vestits de punt ajustats, sostenidors de pell, vestits de neoprè, capes-gavardina o abrics d’estampats florals.

Col·lecció "Visit España", de Laura Chafer

D’altra banda, la directora de cinema Isabel Coixet ha lliurat el premi que porta el seu nom a Luciana Cabrera pel seu fashion film “Rituals”. L’audiovisual revela les contradiccions que floreixen en intentar seguir un estil saludable sota una mirada irònica i intimista. En el seu projecte de final de carrera d’Estilisme i Comunicació de Moda, l’estudiant volia aprofundir visualment en conceptes com la dualitat de la personalitat, la distorsió de la realitat a causa de l’ego o el pensament col·lectiu.

“Rituals”, de Luciana Cabrera

Finalment, “Pop Porn” és el shooting guardonat amb el premi Manuel Outumuro al Millor Shooting, realitzat per Giaco di Paolo. El prestigiós fotògraf ha assenyalat: “la sessió té unes poses i actituds extremes, però que la fan molt elegant. El càsting és molt encertat i molt reforçat per l’efecte del color en el maquillatge”. Aquesta proposta de l’estudiant de Disseny de Moda s’inspira en la cultura pop des d’una mirada intimista i reivindicativa que beu del viatge de descobriment sobre el món queer i les teories sobre sexualitat i gènere.

Col·lecció “Pop Porn”, de Giaco di Paolo