L’IED, ESADE i la UPC col·laboren amb el CERN per a la innovació en necessitats socials
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Serial Seeds | Fashion

Col·lecció: Serial Seeds

L’IED, ESADE i la UPC col·laboren amb el CERN per a la innovació en necessitats socials

 
L’IED Barcelona Escola Superior de Disseny, L’ Escuela Técnica Superior de Ingeniería de Telecomunicación de Barcelona  de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i ESADE Business and Law School han estat seleccionades per participar al CBI (Challenge Based Innovation), un projecte internacional per col·laborar amb el CERN (European Organization for Nuclear Research), centre capdavanter mundial en física de partícules, en la recerca de noves solucions per al futur de la humanitat. La iniciativa pretén unir la distància entre ciència i societat, impulsant un programa de formació experimental sobre innovació a estudiants de tot el món.

Després de dues setmanes d’aprenentatge amb científics del CERN en les seves instal·lacions a Ginebra, 18 estudiants dels tres centres estan treballant juntament amb estudiants d’universitats d’Itàlia, Noruega, Finlàndia i Austràlia. L’objectiu dels participants és crear productes i serveis per solucionar les problemàtiques a les quals s’enfronta la societat actual i presentar-los a la comunitat del CERN el proper mes de febrer a Suïssa.

Els estudiants d’ESADE, IED i l’ETSETB de la UPC s’enfronten a quatre reptes amb la missió de disminuir el desaprofitament de menjar al món, inventar un sistema viable que permeti a les persones amb discapacitats físiques millorar la seva mobilitat natural, dissenyar un sistema que faciliti informació sobre l’efecte de les interaccions entre persones, i crear un servei personalitzat que aporti benestar i seguretat utilitzant la combinació de dades de l’entorn i del comportament humà.

Experiència amb científics de primer nivell

El projecte CBI ofereix la possibilitat als estudiants d’utilitzar la tecnologia del CERN, màxim exponent en el desenvolupament de noves tecnologies. Els participants podran viure una experiència real i única durant la fase final del prototipat de cada projecte, treballant amb científics de l’organització i aprenent sobre la seva àrea específica de coneixement.

Actualment, i després del període de formació inicial de dues setmanes al centre IdeaSquare del CERN, els equips estan treballant de forma presencial a Barcelona, i a distància via on line, assessorats per tutors dels set centres universitaris. Un exemple de co-creació i col·laboració entre diferents disciplines on ESADE aporta els seus coneixements en management, l’IED en disseny i la UPC en enginyeria. Des l’inici del projecte, els estudiants utilitzen metodologies pròpies de la innovació com el design thinking, de manera que cadascun pot aportar la perspectiva en la qual està especialitzat.

La participació dels tres centres universitaris en aquesta iniciativa de caràcter global, juntament amb la resta d’universitats internacionals implicades en el projecte, mostra la seva aposta per l’economia de la innovació promovent la internacionalitat i la col·laboració per solucionar les necessitats de la societat del present i del futur. També contribueix a l’enfortiment de Barcelona com a ciutat posicionada mundialment pel seu caràcter creatiu i multidisciplinari.