L’IED Barcelona acull l’European Business Baccalaureate Diploma 2022
EXPLORE IED BARCELONA
 

Colección: DINO | Fashion

Colección: DINO

L’IED Barcelona acull l’European Business Baccalaureate Diploma 2022

L’IED Barcelona ha acollit la conferència European Business Baccalaureate Diploma (EBBD), que reuneix anualment directors d’escoles i universitats europees de l’àmbit del business màrqueting i l’economia.

Al llarg de dues jornades, l’esdeveniment ha permès la posada en comú d’idees entorn dels programes de doble titulació d’estudis en anglès, a més de comptar amb l’anàlisi de diferents conferenciants d’àmbits de l’educació, l’economia, la promoció de l’ocupabilitat entre els joves, etc.

La conferència ha arrencat amb les paraules de Patrizia Carfagna, organitzadora d’aquest esdeveniment anual i directora del Istituto Italià de Barcelona, i del cònsol general d’Itàlia a Barcelona, Emanuele Manzitti. Tots dos han remarcat la idoneïtat de celebrar l’esdeveniment en l’IED, una institució educativa de dimensió europea i que aposta per la innovació.

La benvinguda també ha comptat amb les intervencions del CEO de l’IED España, Alessandro Manetti, i del director de l’IED Barcelona, Andrea Marchesi.

Manetti ha centrat part del seu discurs en el paper del disseny. En aquest sentit ha al·ludit a l’evolució històrica de la disciplina, des dels seus inicis centrats en la producció fins al human centered design durant les dues primeres dècades del segle XXI. Així mateix, ha assenyalat la irrupció d’una nova era, la dels reptes globals, en la qual el disseny ha de participar activament en temes com el desenvolupament sostenible, la diversitat cultural, l’impacte social, el desenvolupament tecnològic, etc.

Per part seva, Marchesi ha assenyalat els paral·lelismes entre la missió i visió del EBBD i l’IED Barcelona, que compta amb una àrea de Management des de fa més d’una dècada i en la qual s’inclouen programes com el BA (Hons) en Business Design i el Màster en Design Management.