La llum, una aposta guanyadora
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar | Management

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar

La llum, una aposta guanyadora

La llum ha estat la gran protagonista del febrer a l’IED Barcelona. Diferents projectes presentats a concursos nacionals i realitats pels alumnes de l’escola han investigat quin ha estat el seu poder narratiu, sensorial i fins i tot, terapèutic. El resultat, tres reconeixement que ressalten el talent de l’àrea Desgin.  

“L’espai líquid” ha estat el subjecte estudiat per diferents equips dels alumnes del tercer curs del Títol Superior en Disseny d’Interiors per al concurs “Il Design. Un viaggio tra Italia e Spagna” en el qual dos equips han aconseguit una menció per part del jurat.  

Per altra banda, altres estudiants van participar en el primer Hackathon d’il·luminació realitzat durant el festival Llum Bcn 2019. La proposta #FreeOpenArms, ideat per un equip amb presència de l’IED, va ser la guanyadora i va acabar projectant-se a la Torre Glòries durant el festival que va tenir lloc del 15 al 17 de febrer.

 

L’espai líquid by ITmakES

Dos projectes creats per equips de dissenyadors de l’IED Barcelona han rebut una menció del jurat del concurs  “Il design. Un viaggio tra Italia e Spagna” organitzat per l’Ambaixada italiana a Espanya i la revista INTERNI en el marc de la iniciativa ITmakES. El concurs proposava crear una proposta de disseny sobre “El espai líquid. Temps i llum en l’habitat del nou mil·lenni” i aquests han estat els projectes mencionats:

Accelerando

Estudiants: Naomi Pham, Maria José Martinez i Anne Sofie Grenness

Curs: Tercer curs de l‘Undergraduate Degree in Interior Design

Accelerando és una intervenció pensada per a les cintes transportadores dels aeroports mitjançant llum, color i textures que creen la il·lusió de dinamisme per als “nòmades moderns” que viuen en constant moviment. Així mateix, les propostes també es poden adaptar a entorns amb llum natural o llum controlada, obrint el projecte a noves sensacions.

Mutable Spaces

Estudiants: Ekaterina Bernadzikovskaia, Magdalena Mikolajuk i Tahani Barada

Curs: tercer curs de l’Undergraduate Degree in Interior Design

Mutable Spaces és una instal·lació efímera formada per una estructura horitzontal que trenca amb la idea dels murs permanents. La proposta planteja un segon sostre manipulat per un sistema de corrioles que varia i muta l’estructura amb moviments multidireccionals i efectes lumínics projectant ombres en l’espai.

 

#FreeOpenArms en el Hackathon Hack Light UP durant Llum BCN

Els estudiants Hadi Hissi i Maria Marylin Joseph, de segon i tercer curs respectivament del Undergraduate Degree in Product Design, són els dos dissenyadors que formaven part de l’equip guanyador del premi 4YFN del Hackathon Hack the Light UP.

Durant el festival Llum BCN, va tenir lloc el primer hackathon de llum interactiu organitzat per Protopixel en el qual, durant 24 hores, equips multidisciplinaris on arquitectes i dissenyadors col·laboraven amb programadors i artistes en la creació de projectes lumínics.

La proposta de l’equip format per tots dos alumnes del IED volia donar a conèixer la labor de “Open Arms Proactiva” a través de la lluminària de la Torre Glòries. Mitjançant una aplicació, els usuaris podien interaccionar amb el vaixell projectat en l’edifici aconseguint que navegués per ell simulant la feina que realitza l’ONG rescatant a persones en alta mar.