La creativitat no entén de confinament
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: COLOUR ME IN | Fashion

Col·lecció: COLOUR ME IN

La creativitat no entén de confinament

El Covid-19 ens ha canviat la vida per complet. Aquest context inèdit, pel qual no estàvem preparats, ens ha obligat a afrontar nous reptes i a adaptar les nostres professions a nous formats i tecnologies. Tanmateix, aquesta situació no ha aconseguit parar el disseny ni la imaginació de les ments creatives, sinó tot el contrari.  

Els dies de confinament s’han convertit en l’ocasió perfecta per experimentar i desenvolupar el potencial artístic al màxim. La creativitat no ha descansat, ni tampoc ho han fet els alumnes de l’IED que des de casa han seguit treballant i proposant nous projectes innovadors.

Una de les propostes ha sigut la creació del portal web Aptimist.org, que ha comptat amb la participació dels alumnes de primer, segon i tercer any del Undergraduate Degree in Graphic Design i Motion Graphics, de l’IED Barcelona i Disseny gràfic de l’IED Madrid, sota la direcció de Roberto Vidal i Ray Díaz, impulsors de la iniciativa. Aptimist és una plataforma que ha unit estudiants de diferents itineraris per crear peces molt variades però totes amb suport digital, un condicionant evident en relació a la situació actual que estem vivint. 

L’objectiu d’aquest projecte és aconseguir, mitjançant el disseny gràfic i l’humor, donar-li la volta a aquest escenari global tan complex i treure’n el costat positiu. Enric Bajuelo, Director Operatiu de l’Àrea de Visual Communication destaca “la frescor de les idees i l’audàcia creativa” del treball dels alumnes, al què defineix com a “ràpid, gairebé impulsiu, autèntic i activista”.

Alguns protagonistes d’aquestes creacions visuals són el paper higiènic o l’estrès i caos generat al principi del confinament. Tot i que sempre hem de tenir present la importància i la serietat de la situació que estem vivint, també és important mantenir activa la creativitat, l’entusiasme i la passió pel disseny.

“La participació conjunta d’estudiants i tutors de l’IED Madrid i l’IED Barcelona ha sigut especialment rellevant, perquè ha posat en valor la universalitat del fenomen social que ha generat el Covid-19 i, a més, és un clar exemple de col·laboració creativa”, afegeix Bajuelo.

Si vols veure tots els projectes, visita Aptimist.org!