La bellesa del paisatge mallorquí inspira les peces del Postgrau en Disseny d’Accessoris
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Serial Seeds | Fashion

Col·lecció: Serial Seeds

La bellesa del paisatge mallorquí inspira les peces del Postgrau en Disseny d’Accessoris

Els bells paisatges mallorquins són la inspiració principal per a les col·leccions de bosses que les estudiants del Postgrau en Disseny d’Accessoris i Marroquineria han concebut en resposta al brief plantejat per Lottusse.

La proposta que la famosa marca de calçat, fundada a Inca (Mallorca), llançava a les integrants del programa proposava tres eixos: artesania, contemporaneïtat i visió sostenible.

El resultat són bells dissenys que beuen d’aspectes emblemàtics de l’illa, al mateix temps que integren varietat de conceptes vinculats a l’univers creatiu de cada estudiant.

Llengües, de Mariana del Cura

Aquesta col·lecció, formada per tres models de bosses, s’inspira en l’art utilitari i la neoartesania.

Les peces ofereixen visualment la idea de llenços, on s’han pintat a mà patrons inspirats en l’estampat típic mallorquí “roba de llengües”. La cura als detalls s’aprecia en els petits brodats, que enriqueixen la peça a través dels relleus.

Pi Llobera y Alcover, de Eva Ortín

A la fi del segle XIX i principis del XX, els poetes Miguel Costa i Llovera i Joan Alcover van dedicar bells poemes al pi, arbre característic del paisatge mallorquí.

La col·lecció beu de la bellesa d’aquestes imatges per a proposar tres dissenys, una bossa de sac, una altra de mà i un accessori per a l’aigua, fabricats amb materials sostenibles.

Reflejos, de María Juliana Henao 

Els models dissenyats per a aquesta col·lecció evoquen el paisatge estiuenc i la mar de Mallorca.

Mitjançant l’ús de corts i trenats i l’ús de pintura sobre el cuir, l’estudiant persegueix emular l’efecte visual de la llum i el color que s’endinsen en l’aigua.

Liminal, de María Cecilia Guarás

Prenent com a referència el concepte de ‘liminalidad’ –allò que no està ni en un lloc ni en un altre o allò que es troba en una etapa de transició o a l’inici d’un procés– aquesta col·lecció càpsula juga amb la dicotomia i els contrastos.