Kiss em soon, un mural street art de l’IED Barcelona i l’Hotel Barcelona Catedral
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: We are particles | Visual

Projecte: We are particles

Kiss em soon, un mural street art de l’IED Barcelona i l’Hotel Barcelona Catedral

Kiss me soon és el particular homenatge que l’IED Barcelona, en col·laboració amb l’Hotel Barcelona Catedral, ha volgut rendir a tots els companys hotelers i hostalers de la Ciutat Comtal. El mural – de 10×3 metres, pintat estil grafiti amb la col·laboració de Pintures Molotow – està situat a la porta d’aquest famós hotel i llança un missatge d’ànim i conscienciació sobre l’ús de la mascareta, al mateix temps que emfatitza la importància de les relacions afectives entre persones. Una obra que es podrà gaudir fins a la reobertura de l’hotel, la propera primavera de 2021.

Com a impulsor de la iniciativa, Àlex Vilallonga, director de l’Hotel Barcelona Catedral, situat en ple centre de la ciutat i a escassos metres del famós mural “El món neix en cada petó” (Joan Fontcuberta i Antoni Cumella, 2014), confessa: “Per a tot l’equip la situació és dura i desoladora. Trobar-nos amb la porta tancada temporalment, després de tants anys de treball i esforç dedicat al nostre hotel, i de l’actual situació del sector, ens provocava molta tristesa”. Testimoni que va recollir la seu de l’Institut Europeu de Design a Barcelona, que es va posar en marxa per a intervenir l’entrada d’aquest edifici amb una acció de street art.

Kiss me soon, el missatge de suport a l’hostaleria de l’IED

Mostra de la implicació i solidaritat de l’IED Barcelona, alumnes de diferents cursos de l’escola de Visual Communication van presentar diverses propostes visuals. No obstant això, el projecte “Kiss me soon”, de la barcelonina Carla Amat, estudiant del Títol Superior en Disseny Gràfic, va ser el seleccionat per a dur-se a terme.

“Des que ens van proposar el projecte, no vaig poder deixar de pensar en la seva ubicació. És un lloc molt emblemàtic a Barcelona, just al costat del Mural del Petó, i vaig entendre la necessitat de crear un missatge que mostrés la situació actual i que piqués l’ullet a aquest mural, convidant als visitants a interactuar amb ell”, explica Carla Amat.

La marca d’un petó en la mascareta, a més, vol destacar la part més afectiva i humana que hi ha darrere de la realitat tan excepcional que estem vivint. “Tot i que hàgim de portar mascareta, volia transmetre un missatge càlid i afectuós per a tots els que vivim a Barcelona. La importància de seguir units, fins i tot estant més separats que mai”, assegura l’estudiant barcelonina.

D’aquesta manera, reconeix que “estudiant en una universitat com l’IED, amb una comunitat tan internacional, era important traslladar un missatge positiu i optimista, pensant que aviat podrem tornar a gaudir de la ciutat. Això sí, sempre amb consciència, seguint les recomanacions i normes sanitàries”.

Per part seva, Enric Bajuelo, director de l’Àrea de Visual Communication de l’IED Barcelona, i el responsable de coordinar el projecte a l’Escola, assegura que, des de l’IED “vam veure una gran oportunitat per a llançar un missatge visual potent i provocador, capaç de mostrar solidaritat i de despertar emocions en aquests dies tan complicats per a tots”.

Barcelona es despertava avui amb Kiss me soon, una iniciativa solidària i integradora que demostra l’aposta i implicació de l’Istituto Europeo di Design per impulsar els nous talents i contribuir al desenvolupament del teixit empresarial de les ciutats en les quals és present, afavorint la dinamització de l’economia local des del disseny i la creativitat.