Italian Design Day 2022- Inspiració en l’herència d’Enzo Mari
EXPLORE IED BARCELONA
 

Colección: DINO | Fashion

Colección: DINO

Italian Design Day 2022- Inspiració en l’herència d’Enzo Mari

Un any més l’IED Barcelona Centre Superior de Disseny acull en les seves instal·lacions l’Italian Design Day, que es celebrarà el pròxim 23 de març de manera simultània en més de 100 ciutats.

Aquesta cita anual dedicada al Made in Italy, promoguda pel Ministeri d’Afers exteriors i Cooperació Internacional d’Itàlia y el Ministeri de Cultura d’Itàlia, té en la seva sisena edició el lema “Re-Generació, Disseny i noves tecnologies per al futur sostenible” com a línia d’inspiració per a les entitats i els estudiants participants en l’esdeveniment.

El Consolat General d’Itàlia a Barcelona i l’Institut Italià de Cultura col·laboren en el Italian Design Day 2022, en el qual participen estudiants de l’últim curs del Liceo Italiano di Barcellona i del Liceo Chierici di Reggio Emilia. La participació de les escoles i els seus estudiants és fruit de la importància que subratlla l’Hble. Cònsol General d’Itàlia a Barcelona, Emanuele Manzitti al voltant del disseny com a eina per al canvi; “El disseny és una important eina per a donar forma al futur i construir un món cada vegada millor per a les generacions més joves”.

Prenent com a punt de partida la idea de “No hi ha futur sense l’experimentació diària del propi futur“, l’IED Barcelona ofereix als joves estudiants de nivell preuniversitari un taller experiencial “d’autoprojectes” i fabricació digital inspirat en la figura del dissenyador italià Enzo Mari (1932-2020), l’objectiu principal del qual és acostar els participants a una experimentació de disseny a través dels nous mitjans tecnològics digitals.

Sens dubte, les noves tecnologies de fabricació digital marquen un futur viable i sostenible, però el disseny més que mai ha de ser repensat i dissenyat per les persones. “Involucrar als joves en l’experiència del disseny pot ser la millor manera de transmetre un modus operandi que va més enllà d’escoltar una història o de veure imatges”, afirma Raffaella Perrone, directora de l’Àrea Design del IED Barcelona.

“La regeneració de sistemes de productes, espais, serveis i comunicació, avui dia cada vegada més importants transversalment en totes les àrees de l’experiència humana, ha d’inspirar-se en una sèrie de valors universals que prioritzin la centralitat de l’ésser humà de manera sostenible, inclusiva i distribuïda”, assenyala Alessandro Manetti, President i CEO l’IED a Espanya. També serà el conferenciant encarregat de la clausura de la jornada del Italian Design Day en el IED Barcelona i la seva intervenció podrà seguir-se en streaming en aquest link el 23 de març a les 17.00h.