Il·lustres personalitats italianes ‘s’apoderen’ del Consolat
EXPLORE IED BARCELONA
 

PROJECTE: FRESH FACES UNIQUE EDITION | Management

PROJECTE: FRESH FACES UNIQUE EDITION

Il·lustres personalitats italianes ‘s’apoderen’ del Consolat

L’IED Barcelona ha col·laborat a través del seu centre d’innovació en la recentment estrenada seu del Consolat d’Itàlia a Barcelona amb una proposta gràfica per a l’interior de l’edifici que ret homenatge a destacades personalitats de la història italiana. Així, retrats d’estil contemporani de Federico Fellini, Sofia Loren, Dante Alighieri o Samantha Cristoforetti, entre altres, vesteixen les parets d’aquest nou espai de 1000 metres quadrats, tots dissenyats per alumni de l’IED.

El projecte gràfic inclou, a més de 12 il·lustracions de gran format aplicades directament en parets i vidres, la senyalística dels espais. D’altra banda, s’ha creat un projecte completament innovador de senyalística del mobiliari, il·luminació i materials, convertint el nou consolat en un showroom de les principals marques i empreses de disseny italià, entre les quals s’inclou el IED. 

La nova seu, situada en el cèntric Carrer Aribau, prop d’Avinguda Diagonal, respon en gran part al creixement exponencial de la població italiana resident i és el resultat de la col·laboració entre diferents agents: l’estudi d’arquitectura Imad d’Alberto Formatger per a la distribució dels espais i la part tècnica;  Lagranja Studio per a la part d’interiors; Michela Mezzavilla, docent de l’IED Barcelona i responsable del disseny d’il·luminació; i l’IED Barcelona, encarregat de la part gràfica.

L’edifici combina en una sola planta disseny i funcionalitat i es concep com a “punt de referència per a la gestió dels serveis administratius, i també com a nou espai a la ciutat per a visibilitzar, transmetre i compartir els valors del Made in Italy”, ha explicat la Cònsol General Gaia Danese.