IED REC crea el projecte de moda circular S4Fashion
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Grossmutter | Fashion

Col·lecció: Grossmutter

IED REC crea el projecte de moda circular S4Fashion

IED REC, l’equip de recerca de l’IED Madrid, acaba d’iniciar un nou projecte centrat en la recerca de nous models de moda circular i sostenible: S4Fashion | Sustainability for Fashion.

Una iniciativa cofinançada pel Programa COSME de la Unió Europea que uneix en un consorci internacional a cinc socis de diferents camps, experiència i ubicacions, com ara: l’ecosistema de centres creatius ECHN, Grècia; pols creatius i de coneixement per a la indústria de la moda Ziphouse, Moldàvia; experiència en suport a empreses emergents i empreses Envole Entrepreneurship Greece, una empresa líder en anàlisi de dades, DataScouts, Bèlgica, a més d’IED REC, Espanya, amb experiència en metodologies i processos de recerca i innovació.

Al maig de 2021, S4Fashion llançarà una convocatòria oberta perquè dissenyadors i start- ups presentin noves solucions d’economia circular i sostenible per a la indústria de la moda. Aquestos tindran l’oportunitat de formar equips transnacionals, d’almenys dos països europeus, amb l’ajuda de la S4Fashion Platform, i de crear col·laboracions per a la recerca de solucions, pràctiques i models de negoci sostenibles i circulars.

S4Fashion seleccionarà 25 projectes, que es beneficiaran d’un programa de suport a mida desenvolupat per IED REC i de l’accés a un ecosistema d’innovació en moda sostenible i circular, a més de rebre suport financer. També es farà costat a organitzacions en la construcció d’un sistema de laboratoris transnacionals de moda sostenible per a la prova i mesurament de noves metodologies.

S4 Fashion té com a objectiu identificar i ampliar les millors pràctiques per a un sector de la moda més sostenible.