IED Barcelona en la Route African Creative Laborator Workshop a Senegal
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Emotional Bites | Design

Projecte: Emotional Bites

IED Barcelona en la Route African Creative Laborator Workshop a Senegal

El dia 22 de febrer a les 18.00 a l’Aula Magna de l’IED Barcelona tindrà lloc la reunió per informar sobre el Workshop Route African Creative Laboratory a Senegal, una iniciativa d’Artlantique que té com a objectiu transformar en objectes de disseny la fusta de vells vaixells de pesca africans. Tots dos projectes comparteixen una filosofia comuna: dirigir noves necessitats socials cap al desenvolupament sostenible entre els creatius d’Àfrica i internacionals.

Aquest any, el taller tindrà una durada de dues setmanes. Amb la finalitat de fer que l’estada sigui el més enriquidora possible, s’ha dissenyat un pla itinerant per visitar diferents tallers situats per tot el país, visites a botigues, esdeveniments culturals i trobades amb artistes, associacions i persones en el camp del disseny.

La primera edició es durà a terme a Senegal en el marc de quatre regions: la capital (Dakar), Thies, Saint Louis i Ziguinchor a la regió de Casamance. Senegal és un mosaic d’ètnies i cultures. És políticament estable, té bones comunicacions internes i vols directes des d’Europa. Dakar i Ciutat del Cap comparteixen el primer lloc com la majoria de les ciutats creatives a Àfrica.

Workshop Route African Creative Laboratory proporciona intercanvis creatius seguint els passos de la creació en la seva dimensió més social, un intercanvi mutu de coneixements i experiències. El contacte amb els artesans locals, aprenent les seves tècniques i experimentant amb ells; promoure les activitats comercials potencials.