Honda Hi, de l’estudiant de Transport Marc Jové, guanya Honda Design Competition
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: ETHEREAL | Design

Projecte: ETHEREAL

Honda Hi, de l’estudiant de Transport Marc Jové, guanya Honda Design Competition

L’estudiant del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Producte, itinerari en Transport, Marc Jové ha guanyat l’Honda Design Competition 2021 amb el seu projecte Honda Hi, un vehicle de dues rodes customizable i pensat per a usuaris de 16 anys.

El concurs, organitzat per Honda R&D Europe, desafiava a joves talents del disseny a concebre projectes contextualitzats en el 2030 i orientats a apel·lar a la passió i la sensació de llibertat de les dues rodes entre un públic jove.

Per al disseny de l’Honda Hi, Marc es va inspirar en les necessitats d’un hipotètic adolescent de la ciutat de Porto (Portugal). Entenent que aquest usuari porta una vida activa i variada, el disseny proposat, fresc i versàtil, s’adapta a diferents situacions i necessitats segons el moment del dia. D’aquesta manera, es pot utilitzar com a vehicle urbà per a recórrer distàncies curtes, com a escúter en el cas de trajectes llargs o com ‘scrambler’, per a recorreguts de mitjana distància on combinar carretera amb offroad.

El concurs ha reconegut també el treball d’un altre dels estudiants de Transport de l’IED Barcelona, Juan Sorzana, que ha quedat finalista amb Famil-E. En aquest cas, es va idear una proposta de dues peces, un cotxe familiar i una motocicleta integrada . Aquest segon vehicle, està pensat per als adolescents d’una família que resideix als afores de Roma i ha de desplaçar-se diàriament de casa a la ciutat.