FINALISTES DEL PREMI HABITÀCOLA 2021
EXPLORE IED BARCELONA
 

PROJECTE: FREQUENZA | Design

PROJECTE: FREQUENZA

FINALISTES DEL PREMI HABITÀCOLA 2021

“Panot XXI” i “Uplifting the street” són els dos projectes seleccionats com a finalistes en la 33a edició dels premis Habitàcola, impulsats per ARQUIN-FAD.

Sota el lema “El carrer de al segle XXI”, els estudiants de tercer curs del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny d’Interiors proposen diferents intervencions a la ciutat per tal de convertir el carrer en un lloc més sostenible i en espai d’interacció entre ciutadans.

“Panot XXI”, de les estudiants Viktoriya Omelyanovych, Kenza Cherkaoui i Eva Pradas, planteja una col·lecció de rajoles d’argila per al paviment que serveixen com un sistema de filtratge als carrers. Es tracta d’una col·lecció de tres models diferents, cadascun pensat per a un ús concret (vianant, cotxe o bicicleta), que permeten absorbir el vapor d’aigua i la pols de l’aire, així com recol·lectar aigua de pluja i la brossa.


Yang Jinchuang, Chloe Groch i Shahdan Saleh són els responsables de “Uplifting the City”, un projecte que planteja la construcció d’una estructura multifuncional elevada que té com a objectiu activar la vida i sentiment de pertinença entre els veïns. Es tracta d’un sistema modular que ofereix múltiples funcionalitats i es pot transformar segons les necessitats dels veïns i veïnes.