Fashioners of the World
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Serial Seeds | Fashion

Col·lecció: Serial Seeds

Fashioners of the World

El passat 22 de juny l’Auditori de Barcelona va acollir la desfilada anual de l’IED Barcelona on es van presentar 23 col·leccions dels alumnes del Títol Superior en Disseny de Moda i del BA (Hons) in Fashion Design.

Per primera vegada, s’ha atorgat un premi especial a la Millor Col·lecció en honor a la figura de Franca Sozzani (1950-2016), editora de Vogue Itàlia durant 28 anys i amiga de l’IED Barcelona. El jurat estava format per Sara Maino, directora de Vogue Talents i neboda de Sozzani, Robert Cavell-Clarke, de la plataforma Not Just a Label i Philippe Pourhashemi, consultor de moda internacional.

L’IED ha volgut commemorar la figura de l’editora italiana, líder indiscutible de la cultura de la moda mundial, per la seva implicació amb el sector i pel seu suport a la promoció dels joves talents de l’IED Barcelona a través del concurs My Own Show” explica Alessandro Manetti, director de l’IED Barcelona.

La col·lecció “Devil’s Dance” de Loreto Martí ha sigut la guanyadora del Premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció. La proposta de l’alumna aprofundeix en l’univers Amish, concretament en el concepte del Rumspringa, moment en què els joves Amish entren en contacte per primera vegada amb les grans ciutats per a decidir si volen seguir formant part, o no, de la comunitat.

La col·lecció femenina “Devil’s Dance” juga amb el contrast dels convencionalismes de la vestimenta Amish amb la modernitat actual, incorporant expressions provocatives amb colors cridaners i tot allò que les dones no poden vestir com els botons, els barrets masculins o els pantalons.

En aquesta edició, a més, s’ha destacat el paper fonamental de les noves tecnologies a la comunicació de la moda amb un premi especial al Millor Fashion Film atorgat per la reconeguda directora de cine Isabel Coixet. El curt “Psycho Nhomad” de la col·lecció de l’alumna Denise Graus ha sigut el guanyador del premi entregat per la directora catalana.

El film de l’alumna del BA (Hons) in Fashion Design crea un llenguatge estètic únic que crítica la nostra societat i defineix la individualitat de l’ésser humà. Ambientat en un espai industrial, els models porten la roba de la col·lecció que s’escapa de les formes i patrons convencionals mentre lluiten contra els seus propis instints per a deixar sortir la naturalesa humana i mostrar, així, les seves pròpies emocions.