Fashion trends SS19
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: COLOUR ME IN | Fashion

Col·lecció: COLOUR ME IN

Fashion trends SS19

Worklife Woman, Timeless Minimalism, Nomadic Cool, Hyper tropical, Garden Party i Leisure Luxe són els noms de les sis tendències que dictaran l’estiu 2019 vinent segons l’empresa líder a nivell mundial de pronòstic de tendències WGSN.

La directora de passarel·les de WGSN, Lizzy Bowring, ha impartit a la seu del IED Barcelona una masterclass als alumnes de Moda y Management for creative industries en la qual ha explicat quins seran les sis grans tendències, colors i peces indispensables per a la propera temporada d’estiu.

Els mig tons i el marró són les apostes a nivell de colors, mentre que, en estampats, els motius florals en tons pastel i teixits transparents es combinen amb accessoris de colors intensos com el taronja o el llima, provocant un efecte 3D completament nou. El minimalisme segueix com a tendència de referència, aquesta vegada, amb una aproximació asimètrica. Peces amb una aproximació artesanal, fabricades en crochet, serrells o punt amb fibres sostenibles vestiran a la nova generació de nòmades contemporanis i els estampats tropicals pujaran de to amb colors cridaners i vibrants. D’altra banda, el confort serà clau en les peces per al proper estiu amb un alt component utilitari, inspirat en l’esport a través de materials de luxe, i amb vestits de sastreria amb detalls femenins.

Després d’un recorregut frenètic per les capitals de la moda i una anàlisi de més de 400 col·leccions, WGSN, consultora per a grans firmes i empreses, mostra quins són les peces ideals per invertir en la propera temporada i assenyala altres més arriscades que, segons detalla, comencen a sonar com les grans novetats que vestirem en un futur més proper del que pensem. El vestit-camisa, la dessuadora oversize o els pantalons rectes i utilitaris són algunes de les peces que es convertiran en una aposta segura, mentre que les jaquetes en teixits transparents, els minivestits romàntics per a ocasions de festa o els city shorts seran opcions més atrevides.

En finalitzar, s’ha destacat l’ús de materials més sostenibles per part de grans firmes i la incorporació d’un nou concepte: lifewear. “Lifewear té a veure amb la roba que vestim diàriament per afrontar la vida, aquella que ens empodera i ens permet marcar una diferència en la nostra quotidianitat”, assenyalava Lizzy Bowering.