Estudiants de l’IED Barcelona dissenyen productes amb xarxes de pesca reutilitzades
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: COLOUR ME IN | Fashion

Col·lecció: COLOUR ME IN

Estudiants de l’IED Barcelona dissenyen productes amb xarxes de pesca reutilitzades

Alumnes de l’IED Barcelona han dissenyat productes que plantegen nous usos i aplicacions de les xarxes de pesca. Estudiants de segon de Títols Superiors de diferents àrees de l’Escola (Disseny, Moda, Management i Visual Communication) han treballat en equips multidisciplinars per crear propostes que s’adaptin a les necessitats actuals dels usuaris i a més, tinguin un impacte social, econòmic i ambiental beneficiós per a la societat.

Una muntura d’ulleres de sol, taps per a ampolles reutilitzables de vidre d’una vinacoteca, un llum inspirat en una medusa per a restaurants i hotels, peces de mobiliari, un casc de bicicleta o una taula de surf són alguns dels productes proposats per allargar el cicle de vida de les xarxes de pesca.

Els estudiants han experimentat amb els materials sintètics amb els quals estan confeccionades les xarxes perquè tornin a formar part del cicle productiu en forma de matèries primeres: un exemple d’economia circular en contraposició a la filosofia de produir, usar i llençar.

Aquest projecte neix de la col·laboració de l’IED Barcelona amb l’Agència de Residus de Catalunya, qui encapçala una iniciativa per a la gestió correcta de les xarxes de pesca als ports de Catalunya. A més de crear problemes a la indústria pesquera, les “xarxes fantasma” són un greu problema per a l’ecosistema marí, ja que alguns animals les confonen amb menjar i les ingereixen.