EL PODER DEL DISSENY
EXPLORE IED BARCELONA
 

PROJECTE: TRANSGEA | Design

PROJECTE: TRANSGEA

EL PODER DEL DISSENY

Ahir, dia 27 d’abril, en motiu del Dia Internacional del Disseny, promogut per l’Ico-D (International Council of Design), els estudiants de les tres seus a Espanya de l’Istituto Europeo di Design es van sumar a la causa “Disseny per a cadascun i per a tots” (“Design for each and all”) amb diferents accions en simultani i un únic missatge: “Totes les persones mereixen viure en un món ben dissenyat” (“All people deserve to live in a well-designed world”). 

La manera en què “tots i cadascun” dels éssers humans es troben amb el món dissenyat depèn dels diferents graus d’accés a determinades realitats materials, espais i experiències. Tot bon disseny pot aportar alegria, difondre informació, promoure l’educació, garantir l’accés a la sanitat i proporcionar coneixement i benestar. Per aquesta raó, la funció del dissenyador és indispensable en la nostra societat.

L’IED defensa la labor del dissenyador com a element essencial en la comprensió de la interacció de factors socials, econòmics, mediambientals, tecnològics i geogràfics. I a partir d’aquesta anàlisi social i, mitjançant metodologies i tècniques pròpies del pensament del disseny, impulsar el desenvolupament de solucions que millorin la vida de les persones.

“Totes les persones mereixen viure en un món ben dissenyat” (“All people deserve to live in a well-designed world”). Viure bé i desenvolupar-se, amb el suport d’objectes, llocs i sistemes dissenyats amb aquesta finalitat. El disseny per a tots i cadascun consisteix a adonar-se de totes les parts presents, prestant cura i atenció a una àmplia gamma de variacions, relacions i entorns humans.

Ara, més que mai, és moment de traslladar i difondre el poder del disseny.