L’IED Barcelona i Lamborghini redefineixen el futur del transport de luxe
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar | Management

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar

L’IED Barcelona i Lamborghini redefineixen el futur del transport de luxe

Alumnes del Títol Superior en Disseny de Transport han creat propostes de vehicles esportius de luxe per a l’any 2035. L’empresa italiana ha col·laborat amb la institució desafiant als alumnes amb el repte d’imaginar quins seran els vehicles exclusius del futur. Cotxes amb teixits paramètrics incorporats que connecten amb l’estat emocional del conductor, esportius per circular en les dunes de Dubai, propostes que trenquen amb els estereotips de gènere o vehicles que compten amb motors de plasma, són algunes de les propostes.

Lamborghini va proposar idear un vehicle que, respectant els grans valors de la firma italiana com l’estil robust, l’última tecnologia i l’exquisida personalitat d’un disseny innovador i exclusiu, fos una veritable revolució per al sector de l’automòbil i, sobretot, per al futur usuari.

El briefing presentat requeria un disseny no convencional que es complementés amb un segon objecte, vehicle o no, que brindés una nova funcionalitat a l’experiència de la conducció. La resposta dels alumnes del Títol Superior en Disseny de Transport són projectes que contemplen nous sistemes de transport capaços de circular per l’aigua mitjançant elements propis dels hidroavions, vehicles que es transformen en motocicletes per evitar la congestió del tràfic o cotxes que desafien la gravetat circulant per l’aire. Així mateix, també es conceben nous sistemes de mobilitat emocional que connecten al pilot amb el vehicle mitjançant teixits intel·ligents que faciliten una major funcionalitat, accés i cinemàtica.

Inspirats en el futur de grans metròpolis com Paris o Dubai, es conceben propostes que permeten circular tant per entorns urbans com a naturals. També es plantegen dissenys que van des d’una estètica radical i transgressora a una altra més subtil i pura que trenca amb els estereotips de gènere vinculats a la conducció de cotxes esportius.

Grans revolucions en el sector automobilístic que uneixen disseny, luxe i les últimes tecnologies. Els alumnes han ideat projectes amb sistemes que fusionen fashion wearables amb el disseny de transports proporcionant una immersió total en la conducció o plantegen la incorporació de motors de propulsió de plasma per poder circular per l’aigua mitjançant sistemes propis dels hidroavions.

Aquestes propostes, realitzades com a projectes de final de carrera, s’han desenvolupat en col·laboració amb Lamborghini durant tres mesos en els quals els alumnes han estudiat quins són les necessitats dels futurs usuaris i clients de l’exclusiva firma italiana. Acompanyats per docents i professionals en el disseny de transport, els projectes aporten les últimes recerques del sector convertint-se en autèntiques revolucions per a l’any 2035. Els prototips han estat exposats i presentats davant un tribunal format per l’equip de disseny de Lamborghini que ha destacat “la visió transgressora i la passió dels joves estudiants del IED Barcelona anticipant el futur de l’automoció”.