L’IED Barcelona i SEAT dissenyen la mobilitat del futur
EXPLORE IED BARCELONA
 

PROJECTE: FRESH FACES UNIQUE EDITION | Management

PROJECTE: FRESH FACES UNIQUE EDITION

false

L’IED Barcelona i SEAT dissenyen la mobilitat del futur

Els alumnes del Títol Superior en Disseny de Transport han col·laborat amb SEAT per investigar sobre els vehicles i dispositius de mobilitat de les ciutats del futur. El plantejament inicial consistia en detectar les necessitats que tindran els usuaris l’any 2035 i com seran els sistemes de transport i l’urbanisme que s’hauran d’adaptar a elles.

El resultat són uns projectes que plantegen solucions als problemes urbanístics actuals, com ara la gran quantitat de vehicles, els embussos o el negatiu impacte visual que generen a les grans ciutats. Algunes de les propostes presenten nous sistemes de mobilitat que mitjançant els Big Data analitzen les demandes dels usuaris per a ser transportats al destí desitjat, transports que es conceben com nous espais de socialització o solucions que integren el vehicle com a part del mobiliari urbà.

Un total de cinc propostes han estat presentades davant d’un jurat presidit per l’Alejandro Mesonero-Romanos, director de disseny de SEAT, qui ha escollit els dos millors projectes per a realitzar una beca amb l’equip de disseny. A partir de l’octubre del 2016, els dos alumnes seleccionats, Christoph Sokol i Luís Mestre, participaran en el desenvolupament de vehicles reals de l’empresa i continuaran amb el seu propi projecte per a profunditzar conceptualment i tècnicament.

A aquesta galeria podeu veure totes les imatges dels projectes.