El Grup IED arriba a Bilbao
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Síntesi | Visual

Projecte: Síntesi

El Grup IED arriba a Bilbao

El Grup IED aterra a Bilbao gràcies a la integració del Centre Superior de Disseny Kunsthal. Amb aquesta incorporació, l’IED estableix la seva tercera seu a Espanya – ja està present a Madrid i Barcelona – i la 12a al món (Itàlia, Espanya i Brasil).

L’IED reafirma així la seva posició com a actor dinamitzador de l’educació, el talent de les noves generacions i el desenvolupament empresarial. Aquesta integració suposa per a Kuntshal un pas clau per al seu futur i l’impuls educatiu de la comunitat basca.

La nova seu s’ubica a l’icònic Edifici Papelera, gestionat ara per l’IED i situat a l’illa de Zorrotzaurre, com a part del projecte de regeneració urbana. Posat en marxa per l’Ajuntament de Bilbao, vol convertir aquesta illa en el punt de trobada creativa i cultural de la regió.

Kunsthal – IED Bilbao comptarà amb l’experiència acadèmica madurada de l’escola de disseny Kunsthal en el territori basc, permetent que totes dues institucions enforteixin l’oferta al voltant de la nova escola i la vida cultural i social de la ciutat.

Per a l’alcalde de Bilbao, Juan Mari Aburto, la inauguració del centre “és una peça estratègica més que enriqueix el nostre objectiu de convertir Bilbao en una ciutat universitària de prestigi, amb gent jove, innovadora, amb talent, que es quedi amb nosaltres a estudiar, treballar i viure. A això li afegim fer-ho en Zorrotzaurre, la nostra Illa del Talent i el Coneixement, on anem avançant perquè sigui un espai d’expansió de la nostra ciutat amb noves indústries vinculades als serveis avançats, indústries creatives, formació, art…”.


“El nostre desig és que Kunsthal – IED Bilbao, sigui el viver de molts i grans professionals que deixin la seva brillant petjada al món, una petjada forjada en la nostra Vila”, ha afegit.


Per part seva, el CEO de l’IED España, Alessandro Manetti, ha subratllat que “l’IED ha trobat a Kunsthal el partner perfecte per al desenvolupament del grup a Espanya. Els valors compartits, la ferma convicció de totes dues entitats en el disseny com a agent del canvi i l’educació com a pilar fonamental de la societat ens asseguren que Kunsthal – IED Bilbao serà un agent important a la ciutat de Bilbao i a la regió”.


La integració de Kunsthal en el Grup IED suposa, a més, un apropament per part de l’IED als països veïns gràcies a la ubicació i a les relacions ja establertes amb el territori francès. Una aposta per l’obertura a la internacionalització dels seus estudiants mitjançant l’atracció del talent estranger, segell característic del grup.

Catalitzador del vincle disseny, tecnologia i factor humà

El senyal distintiu de Kunsthal – IED Bilbao dins del grup serà l’experimentació en nous llenguatges, metodologies i territoris d’aplicació de l’educació i el disseny en totes les seves especialitats. El centre s’identifica per ser el catalitzador de les connexions entre el disseny, la tecnologia i el factor humà amb un enfocament en el teixit industrial i empresarial de la comunitat basca.


En aquest sentit, el director de Kunsthal, Gaizka Zuazo, ha apuntat que “continuar de la mà de l’IED ens permet reforçar-nos i generar oportunitats. No sols per l’evident projecció internacional, sinó també pel suport del grup en l’experimentació de nous llenguatges pedagògics que desenvolupem en Kunsthal i per la solidesa que ens permet afrontar amb més garanties les noves titulacions en Disseny de Moda i Disseny de Producte, que començarem a impartir el pròxim curs, i els nostres primers cursos de postgrau i màsters”.

La inauguració oficial de la seu ha tingut lloc aquest matí de la mà de Juan Mari Aburtoalcalde de Bilbao. Han assistit a l’acte la directiva de Kunsthal – IED BILBAO; Massimo Rosi, CEO del Grup IED; Riccardo Balbo, president de la Fundació Francesco Morelli, i Alessandro Manetti, CEO de l’IED España.