DOS PROJECTES DE L’IED BARCELONA GUANYEN EL PREMI ECODISSENY 2017
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: COLOUR ME IN | Fashion

Col·lecció: COLOUR ME IN

DOS PROJECTES DE L’IED BARCELONA GUANYEN EL PREMI ECODISSENY 2017

Dos projectes realitzats pels alumnes de l’IED Barcelona reben el Premi Ecodisseny 2017 atorgats pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Blau Orgàsmic, de l’exalumna del Diploma IED in Business Design Ioana Crasovan, i Chukudu 2.0 d’Alessandro Asnaghi exalumne del Títol Superior en Disseny de Producte han aconseguit el premi en la categoria de Disseny Jove.

Els alumnes Vanessa Vargas, Ana María Valdivieso i Sergi Pérez, del Títol Superior en Disseny de Producte i Disseny d’Interiors, també han estat seleccionats com a finalistes per les propostes realitzades a l’assignatura Projecte Interdisciplinari en col·laboració amb l’Agència Catalana de Residus a partir de les xarxes de pesca en desús del Port de Barcelona.

 

PROJECTES GUANYADORS

Blau Orgàsmic

Blau Orgàsmic, de Ioana Crasovan, és un tap i una bossa portadora d’ampolles de vi reutilitzables produïts amb xarxes de pesca en desús, recollides al Port de Barcelona. El projecte se suma a la iniciativa de la botiga de vins “La Festival” [Organic & Orgasmic] i, juntament amb el producte, la proposta presenta una estratègia de comunicació que promou una economia circular, el consum sostenible i la reutilització de les xarxes de pesca, i també incrementa la consciència de responsabilitat social.

El jurat ha reconegut la nova vida que se li dóna a un recurs i matèria primera abundant. En el conjunt dels ports catalans es generen més de 20 tones de xarxes anuals, a més de les que romanen abandonades als fons marins.

Chukudu 2.0

Chukudu 2.0 d’Alessandro Asnaghi neix com a projecte de final de carrera del Títol Superior en Disseny de Producte del curs acadèmic 2015-2016 com a resposta d’un briefing presentat Metges sense Fronteres que desafiava als alumnes a millorar la mobilitat de les zones rurals al Congo. La proposta és un remolc adaptable a bicicletes i motocicletes fabricat a partir de peces d’altres vehicles i eines que han finalitzat el seu cicle de vida per a transportar a persones ferides o malaltes als hospitals més propers a través de carreteres sense asfaltar.  A més, l’estudiant planteja que la producció del producte es realitzi íntegrament al país per tal d’incentivar l’economia local i generar una microeconomia.