DOS PROJECTES DE L’IED BARCELONA GUANYEN EL PREMI ECODISSENY 2017
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Serial Seeds | Fashion

Col·lecció: Serial Seeds

DOS PROJECTES DE L’IED BARCELONA GUANYEN EL PREMI ECODISSENY 2017

Dos projectes realitzats pels alumnes de l’IED Barcelona reben el Premi Ecodisseny 2017 atorgats pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Blau Orgàsmic, de l’exalumna del Diploma IED in Business Design Ioana Crasovan, i Chukudu 2.0 d’Alessandro Asnaghi exalumne del Títol Superior en Disseny de Producte han aconseguit el premi en la categoria de Disseny Jove.

Els alumnes Vanessa Vargas, Ana María Valdivieso i Sergi Pérez, del Títol Superior en Disseny de Producte i Disseny d’Interiors, també han estat seleccionats com a finalistes per les propostes realitzades a l’assignatura Projecte Interdisciplinari en col·laboració amb l’Agència Catalana de Residus a partir de les xarxes de pesca en desús del Port de Barcelona.

 

PROJECTES GUANYADORS

Blau Orgàsmic

Blau Orgàsmic, de Ioana Crasovan, és un tap i una bossa portadora d’ampolles de vi reutilitzables produïts amb xarxes de pesca en desús, recollides al Port de Barcelona. El projecte se suma a la iniciativa de la botiga de vins “La Festival” [Organic & Orgasmic] i, juntament amb el producte, la proposta presenta una estratègia de comunicació que promou una economia circular, el consum sostenible i la reutilització de les xarxes de pesca, i també incrementa la consciència de responsabilitat social.

El jurat ha reconegut la nova vida que se li dóna a un recurs i matèria primera abundant. En el conjunt dels ports catalans es generen més de 20 tones de xarxes anuals, a més de les que romanen abandonades als fons marins.

Chukudu 2.0

Chukudu 2.0 d’Alessandro Asnaghi neix com a projecte de final de carrera del Títol Superior en Disseny de Producte del curs acadèmic 2015-2016 com a resposta d’un briefing presentat Metges sense Fronteres que desafiava als alumnes a millorar la mobilitat de les zones rurals al Congo. La proposta és un remolc adaptable a bicicletes i motocicletes fabricat a partir de peces d’altres vehicles i eines que han finalitzat el seu cicle de vida per a transportar a persones ferides o malaltes als hospitals més propers a través de carreteres sense asfaltar.  A més, l’estudiant planteja que la producció del producte es realitzi íntegrament al país per tal d’incentivar l’economia local i generar una microeconomia.