Dissenyadors de l’IED creen vestits per The Zero Gravity Band
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Serial Seeds | Fashion

Col·lecció: Serial Seeds

false

Dissenyadors de l’IED creen vestits per The Zero Gravity Band

Dissenyadors de moda de l’IED Barcelona han desenvolupat vestits intel·ligents per utilitzar-se en gravetat zero en el projecte The Zero-Gravity Band (TZGB) que presentarà la Fundació Quo Artis en el Sónar +D 2018. Denise Graus, Toni Sobrino i Masha Novikova, exalumnes del Títol Superior en Disseny de Moda i del BA (Hons) in Fashion Design, han estat els encarregats de dur a terme aquest projecte sota el paraigües de Francesc Grau i Tatiana de la Fuente.

The Zero-Gravity Band és un projecte artístic-científic produït per la Fundació Quo Artis que busca generar una reflexió sobre com serà la producció artística i la percepció estètica fora del planeta Terra i, concretament, sobre quines implicacions culturals i artístiques tindrà. Durant el Sónar+D, presentaran una instal·lació immersiva de llum i so que recrea un ambient de gravetat zero en un dome d’11 metres de diàmetre, d’Eurecat, que té unes característiques sense precedents de so 360º.

El projecte ha estat creat pels artistes Dr. Albert Barqué-Duran, investigador i artista de la City, University of London, i Marc Marzenit, músic, compositor i productor musical. El projecte ha estat motivat per les recents recerques de la Dra. Elisa R. Ferrè, directora del VeME Lab (Vestibular Multisensory Embodiment de la Royal Holloway University of London), sobre com els humans perceben i experimenten l’estètica en condicions de micro gravetat i ha estat possible gràcies a la col·laboració d’investigadors i artistes de centres científics i tecnològics d’Alemanya, Catalunya, Estats Units i Regne Unit.