Disseny innovador, sostenible i compromès per a ajudar als refugiats en Lesbos
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Seat Mergo |

Projecte: Seat Mergo

Disseny innovador, sostenible i compromès per a ajudar als refugiats en Lesbos

Join it’, un sistema de producció sostenible dels estudiants de Disseny de Producte de  l’IED Barcelona Rocío Telecemian i Rodrigo Triana Escamilla, ha guanyat la IV edició del concurs social d’idees per a l’illa grega de Lesbos .

El premi, organitzat pel Servei de Cooperació Internacional de l’AMB en estreta col·laboració amb l’ONG Lesvos Solidarity, ha reconegut el disseny dels alumnes per la seva originalitat i creativitat. La proposta contempla la creació de diversitat de productes a partir del plàstic de les llanxes pneumàtiques (dinguis), evitant l’ús de més materials i sense necessitat d’habilitats específiques per al muntatge.

Gràcies a aquest guardó els estudiants tindran l’oportunitat de viatjar a Lesbos per a conèixer la situació de l’illa i l’experiència del taller de manufactura de l’Associació Lesvos Solidarity.

A banda de  ‘Joint it’, altres dos projectes de la escola han resultat finalistes en l’última edició del certamen: ‘Collarclick’, d’Hugo Jorgens i Martí Callís; i ‘Stratum’, de Peter Hansen i Nicolás Pazmiño-Miño.

‘Collarclik’ és un collaret per a gossos fet a partir de les armilles salvavides reciclades, mentre que ‘Stratum’ proposa una hamaca de múltiples usos a partir d’aquest mateix material.