Disseny i ciutat del futur
EXPLORE IED BARCELONA
 

PROJECTE: FRESH FACES UNIQUE EDITION | Management

PROJECTE: FRESH FACES UNIQUE EDITION

Disseny i ciutat del futur

Alessandro Manetti, CEO del grup IED a Espanya, va viatjar fins a Lima per a acudir com a ambaixador del Italian Design Day, el 21 de març, organitzat pel Istituto Italino Di Cultura de Lima.

Per a l’ocasió, va presentar el mapa de macrotendències Deflexor 2033, una eina dissenyada conjuntament amb un equip de docents de l’escola, que assenyala els escenaris del futur en els quals el disseny tindrà un paper fonamental.

A partir d’una anàlisi de les tendències a nivell macro-cultural, econòmic i tecnològic detectades en projectes d’estudiants, Alessandro Manetti va analitzar de quina manera el disseny italià i europeu pot jugar un paper important en la generació de respostes eficaces i innovadores.

Amb el títol “Escenaris de disseny metropolità i macrotendencias: un mapa visual per a dissenyadors i innovadors del segle XXI”, va explicar de quina manera les ciutats estan evolucionant i quines són les principals àrees que cal posar-hi atenció. L’envelliment de la població, la sostenibilitat, els nous models de negoci o l’aparició de tecnologies intel·ligents, van ser alguns dels punts destacats.