Designing for the Many: Hemeroteca Digital
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Serial Seeds | Fashion

Col·lecció: Serial Seeds

Designing for the Many: Hemeroteca Digital

HEMEROTECA DIGITAL – POSSIBLES és una instal·lació que recull notícies de possibles futurs amb l’objectiu d’explorar situacions i especular successos, observant a través d’ells la capacitat del disseny i la repercussió que té en la construcció del nostre futur / present continu.

Aquesta iniciativa neix de la col·laboració entre la 27 edició de l’International Symposium on Electronics Arts (ISEA) 2022 a Barcelona i l’assignatura Designing For The Many de l’Escola Màster de l’IED Barcelona durant l’any acadèmic 2021-2022. 

Sota el lema “Possibles”, ISEA 2022 Barcelona va aterrar a la Ciutat Comtal del 10 al 16 de juny i gràcies el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, es van celebrar més de 50 activitats amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania l’art, la ciència i la tecnologia

En el marc del festival, l’IED Barcelona hi va participar amb la instal·lació Hemeroteca Digital. Una proposta que recollia notícies de situacions futures i que van servir com a base per al disseny de postals que, venint del futur, anunciaven en primera persona i de manera efectiva la vivència del què ha passat.

L’HEMEROTECA DIGITAL – POSSIBLES es va obrir al públic a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra com una provocació oberta als ciutadans per a especular sobre els possibles futurs i el paper del disseny en relació a això.