CINC PROJECTES D’ALUMNES DE L’IED PARTICIPEN AL PREMI CATALUNYA ECODISSENY 2017
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar | Management

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar

false

CINC PROJECTES D’ALUMNES DE L’IED PARTICIPEN AL PREMI CATALUNYA ECODISSENY 2017

Estudiants de Títols Superiors en Disseny Gràfic, Disseny de Producte i Diploma en Business Design han presentat quatre projectes al Premi Catalunya Ecodisseny 2017 impulsat per l’Agència de Residus de Catalunya. La iniciativa busca propostes que integrin el disseny per a millorar el comportament ambiental en quatre categories: Disseny de Producte, Producte en Desenvolupament, Estratègia i Disseny Jove.

Els alumnes de l’IED Barcelona participen amb diferents projectes a la modalitat Disseny Jove (modalitat Producte, Estratègia o Producte en Desenvolupament) que plantegen nous usos i aplicacions de les xarxes de pesca residuals del Port de Barcelona amb l’objectiu de reduir l’impacte social, econòmic i ambiental que generen i promoure una economia circular.

WEDI- we are different_web

PROJECTE: WEDI – We Are Different

ALUMNES: Eduard Vila y Roberto Hernández

CURS: Títol Superior en Disseny de Producte i Disseny Gràfic

DESCRIPCIÓ: WEDI – We Are Different proposa la fabricació de quilles per a taules de surf amb xarxes de pesca reciclades del port de Barcelona, un residu oblidat i de difícil de valoritzar. El projecte promou una economia circular i dóna un nou ús a les xarxes de pesca amb un producte sostenible i competitiu gràcies a les seves propietats. 

Units Com Xarxes_web

PROJECTE: Units com xarxes

ALUMNA: Lizeth Vanessa Vargas Barreto

CURS: Títol Superior en Disseny de Producte

DESCRIPCIÓ: Units com Xarxes és una estratègia que consisteix en organitzar tallers per a persones en risc d’exclusió social en què s’aprèn una tècnica de teixit i confecció amb xarxes de pesca reciclades del Port de Barcelona per a crear productes comercials, com ara, xancletes de platja. Els beneficis que s’obtinguin de la venda dels objectes fabricats es destinaran a causes benèfiques que fomentin la preservació del fons marí.

Netsun_web

PROJECTE: Netsun

ALUMNES: Ana María Valdivieso Pérez i Sergi Pérez

CURS: Títol Superior en Disseny de Producte i Disseny d’Interiors

DESCRIPCIÓ: Netsun dissenya muntures d’ulleres fabricades amb xarxes de pesca residuals, un material que ofereix la mateixa qualitat i durabilitat que qualsevol altra marca del mercat. La seva elaboració consisteix en una primera fase de triturat de les xarxes seguit d’un premsat posterior en un motlle de plats calents que fon el material i configura la muntura.

Blau Orgasmic (3)

PROJECTE: Blau Orgasmic

ALUMNES: Ioana Crasovan

CURS: Diploma IED in Business Design

DESCRIPCIÓ: Blau Orgasmic és un tap i una bossa portadora d’ampolles de vi reutilitzables produïts amb xarxes de pesca en desús, recollides al Port de Barcelona. El projecte se suma a la iniciativa [Organic & Orgasmic] de la botiga de vins “La Festival” i, juntament amb el producte, la proposta presenta una estratègia de comunicació que promou una economia circular, el consum sostenible i la reutilització de les xarxes de pesca, i també incrementa la consciencia de responsabilitat social.

false

PROJECTE: Fisherman’s Pot

ALUMNE: Daniel Román

CURS: Títol Superior en Disseny de Producte

DESCRIPCIÓ: Fisherman’s Pot és un sistema de testos verticals modular fabricat amb xarxes de pesca reciclades del Port de Barcelona. Aquest material aprofita la permeabilitat, contribueix la millor distribució de l’aigua dispensada i facilita el creixement de les plantes. Es tracta d’un projecte 100% sostenible, ja que disposa d’una gran part de residu no fos per evitar un alt consum calòric.