Concurs de Beques Internacionals per a màsters 22/23 (TANCAT)
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: MELANCOLÍA | Fashion

Col·lecció: MELANCOLÍA

Concurs de Beques Internacionals per a màsters 22/23 (TANCAT)

IED – Istituto Europeu di Design, l’Acadèmia de Belles Arts “Aldo Galli “ i Kunsthal Centro Superior de Diseño SL ofereixen 39 beques per promoure a aquells talents que desitgen estudiar a l’estranger un curs de màster i impulsar la seva trajectòria formativa amb una experiència a Itàlia o Espanya*. La beca cobrirà el 50% de l’import de la Taxa de Curs.

Per a postular-se, l’estudiant haurà de desenvolupar un projecte sobre el tema principal Innovació híbrida, seguint el brífing donat. Termini de presentació de projectes: 27 de febrer de 2022.

* Els estudiants que resideixin a Itàlia podran sol·licitar la beca solament per als cursos oferts a Espanya i viceversa. Els altres estudiants internacionals poden sol·licitar cursos a Itàlia o Espanya.


Com participar

– Llegeix atentament el Reglament i el Brífing i organitza els documents requerits d’acord amb les “Característiques i format del concepte” (art. 4) i els “Documents requerits” (art. 5).

– Tria el curs al qual desitges postular-te (pots consultar el llistat de cada seu de l’IED en el reglament) i registra’t mitjançant el formulari. La participació està subjecta al registre.


Requisits

– La participació està estrictament reservada als candidats que tinguin 18 anys en el moment de realitzar la sol·licitud, en possessió d’un Títol Superior ‒ o un títol equivalent ‒ o que tinguin experiència laboral demostrable en el camp d’estudi.

– Els candidats han de demostrar domini de l’idioma del curs: es requereix B2 – com a nivell mínim.

Tema principal i Brífing – Innovació híbrida

La hibridació és un procés dinàmic que permet el creixement i la innovació, passar d’un estat de categories predeterminades a un nou estat basat en una visió fluida de la transformació: un futur de límits borrosos i infinites possibilitats. El valor de la hibridació resideix en la superació dels límits i en la creació de noves categories, ja destinades a ser superades pel pròxim híbrid.

Ganadores/as:

  • Dirección Estratégica y Creativa de Comunicación de Marca: Ana Carlota Cortez Lima
  • Diseño de Moda: Lorenza Gentile
  • Diseño Sostenible e Impacto Social: Marcela Castro
  • Service Design: Dalia Margolin Waisser

Per a produir innovació mitjançant l’ús de la creativitat, dissenyadors i artistes hibriden disciplines, conceptes, materials i formes, així com productes, estils i èpoques; l’efecte és una cosa que deriva d’un conjunt conegut, però mai abans vist. Per exemple, la categoria de la música Trap neix de la hibridació de la música Rap amb la música Pop i ja està sent contaminada per altres categories i transformant-se en una cosa nova.

Els grans mestres del disseny són homes i dones que, moltes vegades a través del procés d’hibridació, han deixat la seva petjada en les seves disciplines de referència. Són visionaris que han mirat la realitat amb diferents ulls, són transgressors del passat que continuen inspirant a generacions creatives i han obert el camí a un present fluid (on els límits entre les categories són inestables) i a un futur on la transdisciplinarietat serà la paraula clau.

CONCURS DE BEQUES FINALITZAT

Guanyadors/es:

  • Direcció Estratègica y Creativa de Comunicació de Marca: Ana Carlota Cortez Lima
  • Disseny de Moda: Lorenza Gentile
  • Disseny Sostenible i Impacte Social: Marcela Castro
  • Service Design: Dalia Margolin Waisser