COM CONVERTIR UNA TERASSA EN UN ESPAI VERD I SOSTENIBLE
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Serial Seeds | Fashion

Col·lecció: Serial Seeds

COM CONVERTIR UNA TERASSA EN UN ESPAI VERD I SOSTENIBLE

És possible crear alternatives que impactin positivament l’entorn mediambiental de les grans capitals mundials?

These Connect és una solució que millora l’eficàcia energètica dels edificis, incrementa la sostenibilitat i reconecta als veïns. Dissenyada per l’IED Barcelona per Aprotecnic Group, es tracta d’un projecte que proposa convertir els terrats dels edificis, sovint en desús, en zones verdes.

“Produeixen oxigen, absorbeixen CO2 i redueixen l’escalfament dels sostres”, expliquen els dissenyadors sobre el projecte. “Hem volgut fer un pas més enllà creant un sistema modular, pensat per ser implementat també en interiors d’oficines. A banda d’incorporar un valor estètic al conjunt de l’edifici, millora també l’eficiència energètica del mateix i la qualitat de vida de les persones”.

These connect és una solució pensada per convertir terrasses buides en espais útils d’ús comú. Consta d’un mòdul basi i múltiples accessoris que poden combinar-se per crear diferents configuracions i satisfer diverses necessitats: crear zones verdes, d’oci, de treball informal o desconnexió, adaptant-se a l’arquitectura de cada terrassa.

Alguns dels accessoris permeten tenir jardins verticals, il·luminació d’ambient, electricitat integrada, panells acústics, elements d’ombra, jardineres i altres elements adaptats als usuaris. Aquests mòduls es munten sobre rajoles de diferents materials (ciment, fusta i superfícies orgàniques) que serveixen tant per millorar l’espai, com per aïllar tèrmicament l’edifici estalviant energia i convertint-los en edificis verds.

Procés creatiu en col·laboració

La companyia d’assessorament professional immobiliari Aprotecnic Group va acudir a l’IED Barcelona per desenvolupar un projecte multidisciplinari que busqués rehabilitar la coberta de la seva seu al barri de Gracia, implementant una solució que integrés eficàcia energètica, reutilització d’espais exteriors, mòduls i economia verda.

En la primera fase del desenvolupament, els estudiants del Diploma IED in Business Design van estudiar quines possibilitats tenia aquesta proposta i, en una segona fase, van anar els alumnes del Títol Superior en Disseny de Producte i Disseny d’Interiors qui es van dedicar a tangibilizar el projecte amb diferents sistemes de mobiliari. El desenvolupament del projecte a la realitat l’ha dut a terme el depertament d’Innovació de l’IED, coordinat per Horge Pérez, i l’alumne Pietro Locatelli.

Crèdits

Dissenyadors: Pietro Locatelli (Títol Superior en Disseny de Producte), Ariel Michaeli (Títol Superior en Disseny de Producte), Katrina Kalnina (Títol Superior en Disseny d’Interiors).

Project Leader: Horge Pérez