BETTER-BEV O COM REDUÏR EL CONSUM DE PLÀSTIC A TRAVÉS DE L’ECONOMIA CIRCULAR
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Emotional Bites | Design

Projecte: Emotional Bites

BETTER-BEV O COM REDUÏR EL CONSUM DE PLÀSTIC A TRAVÉS DE L’ECONOMIA CIRCULAR

Better-Bev és un projecte de l’exalumne del Master in Design Management Esteban Fernández que ha guanyat el premi al Millor Programa d’Innovació per a la Gestió de Residuos a la gala Innovation & Sustainability Awards organitzada pel Malaysian Dutch Business Council (MDBC), una entitat privada que proporciona serveis comercials, de representació i networking unint forces entre Malàisia i els Països Baixos.

La proposta original es va gestar en el seu projecte final del màster en la qual l’alumne va buscar solucions per tal de reduir el consum global de plàstic. En particular, es va centrar en el fet que gran part de la contaminació produïda pel plàstic es deu en el disseny de productes d’un sol ús, per això va idear un sistema de negoci basada en l’economia circular.

En finalitzar els estudis, Esteban es va mudar a Malàisia, on ha continuat desenvolupant la seva proposta fins a dissenyar la tassa i servei Better-Bev. L’objecte està produït amb fibres naturals 100% biodegradables amb accessoris com la tapa o la màniga central en silicona també reciclable. Per altra banda, el servei proposat és senzill: el client pot sol·licitar la tassa en el seu establiment habitual a través d’una app i retornar-la, on es netejarà, desinfectarà i redistribuirà per a la seva reutilització.

¿Per què Malàisia?

Malàisia és un dels principals importadors de plàstic i gran part dels residus acaben en abocadors il·legals o en crematoris que afecten severament la qualitat de l’aire. Des del govern, s’intenten buscar alternatives que millorin la qualitat de vida dels ciutadans.

Es va optar per a convertir el model de negoci amb un servei que utilitza una app que no sols elimina els processos administratius afegits per als cafès, sinó que implementa una plataforma digital per a recopilar data, monitorar-la i generar altres serveis com un pla de subscripció al cafè mensual, descomptes o ofertes. El servei és completament gratuït d’acord però disposa de plans de fidelització que sí que imposen una quota mensual.