BEST THESIS AWARDS 2020
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Seat Mergo |

Projecte: Seat Mergo

BEST THESIS AWARDS 2020

Un any més, l’IED Barcelona ha celebrat els Best Thesis Awards per premiar els millors projectes de cadascuna de les quatre àrees de l’escola. El treball d’aquestes tesis s’ha vist condicionat per una situació excepcional: una pandèmia mundial. Però en aquests moments tan difícils, la creativitat i el disseny ens han servit per afrontar els reptes del futur i plantejar alternatives que ajudin a millorar la societat. 

Com exemple, aquestes quatre tesis plantegen solucions per la mobilitat i l’excés d’urbanització de les ciutats, espais que ajudin els éssers humans a reconnectar amb la naturalesa, col·leccions sostenibles produïdes amb elements naturals i serveis que creen un vincle sentimental entre l’usuari i l’experiència que se li ofereix.

Els guanyadors d’aquesta edició són:

-Premi Best Visual Communication Thesis

Projecte ‘Travel Wonders written for You’, de l’alumna Nicole Pagnut del Títol Superior en Graphic Design, itinerari de Creative Advertising and Branding.

Sota l’eslògan “L’essència de viatjar és viure històries autèntiques”, aquest projecte vol connectar el viatger amb les emocions i els sentiments que sents quan llegeixes un llibre. Seguint aquesta idea, l’estudiant proposa tres accions vinculades al customer journey: una biblioteca itinerant a través de la Ruta 50 dels EUA, un passaport de disseny únic i exclusiu i un joc de cartes amb experiències inèdites pel viatger.

-Premi Best Fashion Thesis

Projecte ‘Koyaaniskatsi’, de l’alumna Carla Corpas del Títol Superior en Disseny de Moda.

Es tracta d’una col·lecció inspirada en els sentiments que té l’home de camp quan abandona la seva llar i es trasllada a viure a la ciutat. En aquesta col·lecció, la naturalesa és el tema principal i per això, cadascuna de les peces que la formen està feta de manera artesanal i sostenible. Els tints emprats, per exemple, són elements naturals com l’òxid o el fang.

-Premi Best Design Thesis

Projecte ‘Franqueza’, de l’alumna Valentina Loffa del Títol Superior en Disseny d’Interiors.

Aquesta proposta vol apropar el món  natural als ciutadans de Barcelona a través d’un espai concebut com a clínica de plantes i taller educatiu. El disseny contempla una façana intel·ligent que transformaria l’elevada contaminació acústica de la zona del Parc de la Ciutadella.

-Premi Best Management & Design Strategies Thesis

Projecte ‘SEAT DNA’, dels alumnes Emma Ek, Marián Ruiz i Miguel Ángel de la Campa, del BA (Hons) in Business Design.

DNA (Drive, Navigate and Advances) és un servei orientat a millorar el futur de la micromobilitat a Barcelona des d’una doble vessant: ajudar als usuaris a desplaçar-se per la ciutat i animar-los a explorar nous indrets. Per fer-ho, el projecte proposa la creació d’una comunitat d’usuaris i una xarxa de partners connectats entre si a través d’una aplicació mòbil.