Beabloo i l’IED Barcelona s’uneixen unen per crear projectes innovadors combinant tecnologia i creativitat
EXPLORE IED BARCELONA
 

Colección: DINO | Fashion

Colección: DINO

Beabloo i l’IED Barcelona s’uneixen unen per crear projectes innovadors combinant tecnologia i creativitat

Beabloo i l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny han signat un acord de col·laboració que permetrà digitalitzar l’escola amb cartelleria digital, solucions analítiques i intel·ligència artificial per premiar el talent dels estudiants.

La primera col·laboració consistirà en digitalitzar una exposició a les instal·lacions de l’IED Barcelona per mostrar, d’una manera innovadora, els treballs dels estudiants de disseny de moda, producte, gràfic, interiors i transport. Ulleres fabricades mitjançant impressió 3D, equipació de bàsquet dissenyada específicament per al cos femení, rellotges o productes realitzats amb materials naturals formen part de la llista d’alguns dels projectes exposats. Des del 20 de maig fins al 7 de juny, els dissenys es podran veure al vestíbul de l’escola; a més, gràcies a les solucions de Beabloo, que incorporarà pantalles amb la informació dels treballs, hi haurà la possibilitat d’avaluar quins són els projectes que desperten més interès.

Per a aquest esdeveniment, la superfície d’exposició tindrà dues zones. En una d’aquestes zones, alguns dels projectes estaran exposats en vitrines, i comptaran amb un codi que el visitant podrà escanejar amb un lector de codi de barres. Unes pantalles ubicades al costat de les vitrines mostraran informació sobre cada treball un cop s’escanegi el codi associat. Aquesta serà un àrea experiencial en la qual els visitants podran conèixer, d’una manera interactiva, les dades detallades dels projectes. Una altra zona estarà equipada amb cartelleria digital que incorporarà sensors de visió. Aquestes pantalles aniran mostrant tots els projectes i, gràcies a aquests sensors, es recolliran les visualitzacions i el temps d’atenció que hagi rebut cadascun dels projectes.

El 7 de juny, quan acabi l’exposició, es lliuraran uns premis als treballs que obtinguin millors resultats. A més, el projecte es podrà veure també a l’escola de l’IED Madrid i al Retail & Brand Experience World Congress, un esdeveniment organitzat per Fira Barcelona que tindrà lloc del 27 al 29 de maig al recinte de Fira Gran Via, a L’Hospitalet, i on Beabloo hi participa com a Gold Sponsor. Paral·lelament, s’instal·laran pantalles equipades amb sensors de visió que mostraran els projectes dels estudiants en aquesta delegació de l’escola i també a l’estand que Beabloo (#B202) tindrà a l’esdeveniment.

Es tracta d’un concurs on serà la intel·ligència artificial, i no un jurat tradicional, la que decidirà els millors projectes. El motor d’intel·ligència artificial de Beabloo recopilarà totes les visualitzacions i el temps d’atenció que rep cadascun; a més, de manera autònoma, farà una selecció dels projectes que generin més interès i, en la fase final, n’elegirà el més exitós.

D’altra banda, la cartelleria digital de Beabloo mostrarà, en pantalles addicionals, uns taulers amb dades en temps real del que estigui succeint i d’altres continguts rellevants.

La col·laboració entre Beabloo i l’IED Barcelona demostra com els centres educatius incorporen els últims avenços tecnològics en el camp del retail per formar als futurs professionals amb les eines i els coneixements necessaris per revolucionar el mercat. Aquesta i d’altres propostes es donaran a conèixer dins el recorregut del Retail Safari, una iniciativa sorgida en el marc del Retail & Brand Experience World Congress. El Retail Safari, que tindrà lloc els dies 28 i 29 de maig, es una visita guiada per una sèrie d’espais de Barcelona que estan aplicant les tendències tecnològiques més innovadores d’una manera exitosa. L’objectiu és posicionar Barcelona com a un hub on hi tinguin cabuda innumerables projectes innovadors. L’escola serà un lloc d’aturada del recorregut i es convertirà així en un punt de trobada que oferirà una gran oportunitat de conèixer un projecte disruptiu.

A les 11:00 del proper 7 de juny, tindrà lloc a l’Aula Magna de l’IED Barcelona una roda de premsa per presentar als mitjans el projecte conjunt entre ambdues institucions i la cerimònia de lliurament dels premis als projectes guanyadors.