L’IED uneix forces amb BCN3D
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar | Management

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar

L’IED uneix forces amb BCN3D

L’aliança de la firma tecnològica BCN3D, dedicada a la fabricació d’impressores 3D i al desenvolupament de programari propi d’impressió tridimensional des de la seva seu de Castelldefels (Barcelona), amb l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny ha permès l’accés a aquesta tecnologia d’impressió 3D als més de 1.400 alumnes que anualment cursen els diferents estudis de disseny en els àmbits de la Moda, el Disseny, la Comunicació Visual i el Management & Design Strategies.
La incorporació de la fabricació additiva a l’IED Barcelona en 2017, ha facilitat als estudiants desenvolupar ràpidament prototips per a les seves idees amb la finalitat de capturar tot el potencial del concepte. Després de dos anys d’experiència amb aquesta tecnologia, els alumnes han desenvolupat conceptes automobilístics per a les ciutats del 2035, accessoris de moda, maquetes per a futurs entorns hospitalaris o prototips d’objectes realitzats en col·laboració amb Artesans de Catalunya.
Amb aquest propòsit, l’IED va buscar una solució per a la seva Maker Lab com la impressió 3D per a la creació de prototips i proves funcionals. Des del Istituto Europeu di Design van optar per incorporar en les seves instal·lacions dues de les impressores tridimensionals de BCN3D: la Sigma i la Sigmax.