AUDISIA UN VIATGE ONÍRIC ENTRE TRADICIÓ I INNOVACIÓ DIGITAL
EXPLORE IED BARCELONA
 

Col·lecció: Serial Seeds | Fashion

Col·lecció: Serial Seeds

AUDISIA UN VIATGE ONÍRIC ENTRE TRADICIÓ I INNOVACIÓ DIGITAL

Audisia s’embarca en un viatge d’iniciació a una dimensió inexplorada del territori de la Vall d’Itria.

Aquest viatge la portarà a mesurar el seu potencial, els seus límits, temors, ambicions i somnis a través dels arquetips presents en les geometries del paisatge.

Audisia descobrirà els quatre elements de la naturalesa, models fonamentals de totes les formes que neixen i moren en el cosmos en la recerca de la seva cinquena essència filosofal.

El desenvolupament del viatge arribarà a interpretar les tradicions, perspectives inusuals, detalls ocults a l’arquitectura i els artefactes amb una mirada concreta al classicisme de l’Antiga Grècia.

El viatge adquireix una dimensió onírica, en algun lloc entre art, surrealisme, hipèrbole, mística, rituals màgics, trobades inesperades amb personatges misteriosos, símbols i elements que evoquen un nou i contemporani xamanisme.

La relació amb la mare naturalesa, el contrast amb l’univers virtual digital, l’element humà, la nova perspectiva dels paisatges d’Itria, l’arquitectura i la simbologia màgica dels Trulli: edificis atemporals identificats per icones enigmàtiques i pinacles encantats, que permeten a la protagonista del viatge realitzar una verdadera transformació física i espiritual, un renaixement que comença amb el ressorgiment del “Mare Adriaticum” a través de les roques de la costa fins a arribar a Locorotondo –lloc circular- és a dir, el cercle urbà que generosament dona el mateix perfil de les Cummerse i la seva muralla com un entorn únic per la projecció d’una nova identitat.

Realitat o ficció? Dimensió onírica o perspectiva alternativa? El resultat final és el d’imatges descriptives del paisatge, alternades amb escenaris digitals que es desenvolupen com una representació artística i contemporània per descriure un esdeveniment únic com un festival de música electrònica alternativa totalment sota les estrelles: el Festival VIVA!

3 xamans contemporanis ens ajuden a explicar que l’energia espiritual present a tota la regió produeix una situació totalment especial encomparació amb altres contexts típicament estiuencs.

Aquest origen es troba en la hipòtesi ancestral d’un vincle astral que uniria en diagonal a l’antiga Grècia, bressol de la civilització europea i origent de la mitologia clàssica, juntament amb Stonehenge, lloc màgic universal del nord d’Europa, passant just a través dels cels de la Vall d’Itria.

Els xamans, a més, amb la seva presència simbolitzen la nova sensibilitat de les generacions del tercer mil·lenni en relació entre l’home i el planeta terra identificada a través de la valorització global del medi ambient.

El respecte de l’element natural per part de l’home es configura a través de la recerca d’un nou conjunt de valors fonamentals per a l’existència i la supervivència de la humanitat en el tercer mil·lenni: la sostenibilitat integral, la generositat, l’autenticitat, l’equilibri entre el cos i la ment, la llibertat d’expressió personal, l’esperit de col·laboració i la responsabilitat civil.

L’IED Barcelona, amb un grup de professors i estudiants internacionals i sota la supervisió creativa d’Alessandro Manetti, director del centre, i Luca Elliot, dissenyador de vídeo, retrata el viatge d’Audisia (nom derivat del llatí d’origen occità medieval que significa “la que escolta”) a través de dimensions desconegudes del Vall d’Itria amb un destí final en el poble de Locorotondo.

El resultat és un curtmetratge d’uns 9 minuts plens d’imatges intenses i seqüències hipnòtiques que es projectaran durant l’última nit del Festival VIVA! Després de l’últim concert, com acte de clausura de la primera edició de l’esdeveniment.

Més de cinc hores d’imatges inèdites, vídeos i fotografies que han estat editades i compactades en els pocs minuts de vídeo mapping per 10 estudiants durant tres mesos de feina.

La música, també inèdita, ha estat creada per Ylia, nom artístic de Susana Hernández Pulido, música, productor, DJ i professora de l’IED Barcelona, amb una sòlida experiència participant en festivals com l’última edició del Sónar a Barcelona i a Hong Kong.

El resultat és una visió-interpretació experimental i alternativa de la dimensió màgica de Locorotondo i de la Vall d’Itria a través dels ulls i la ment d’un nou argonauta: Audisia, símbol icònic de la jove generació nòmada d’Europa i dels grans festivals de música electrònica.

Un homenatge a les tradicions passades, presents i futures d’aquest ric territori, dut a terme des d’una perspectiva creativa que inclou un resultat poc convencional.

Un projecte que juga, a través d’imatges i música, amb el perfil arquitectònic únic de Locorotondo que en última instància, fa homenatge a la cultura sincrètica de música electrònica que està intrínsecament lligada a la representació artística en directe del Festival VIVA!

El vídeo mapping projecte “El viatge d’Audisia” ha estat possible gràcies a la col·laboració activa dels organitzadors del Festival VIVA!  Turnè, a l’staff del Club to Club Xplosiva i gràcies al patrocini oficial d’Audi Italia.