Munari: el artista total
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Síntesi | Visual

Projecte: Síntesi

Munari: el artista total

19-12-2018

EventAttendanceMode
IED Barcelona
Biada 11 Barcelona, 08012
IED Barcelona
free
IED Barcelona
Munari: el artista total Munari: el artista total Munari: el artista total

“L’ou té una forma perfecta malgrat es faci amb el cul.” B. Munari

Aquesta és una de les frases més cèlebres dites per Bruno Munari (Milà 1907-1998), un dels grans exponents de l’art i el disseny en el segle XX, qui ha aportat importants revolucions en els camps de l’expressió visual (i no visual també), així com un profund estudi del procés d’aprenentatge de la creativitat i la fantasia en la infància a través del joc.

Raffaella Perrone, directora operativa de l’àrea de Design, va dur a terme el dimecres 19 de desembre una xerrada titulada “Bruno Munari: The total artist” dirigida a la comunitat IED. En ocasió del 20 aniversari de la seva mort, Perrone va repassar la bibliografia de Munari posant especial atenció en alguns temes característics de l’artista/dissenyador com el pensament divergent, les diferències entre creativitat i fantasia i la seva aproximació multidisciplinar.

Les màquines inútils creades entre 1935 i 1945, la lluminària Falkland o els llibres educatius per a nens que desenvolupen la seva creativitat mitjançant l’ús de diferents colors, papers, textures o transparències, van ser alguns dels temes que es van abordar durant la xerrada que va tenir lloc a la biblioteca del IED.