Master class La tipografia en el marc d’una cultura del disseny
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: Seat Mergo |

Projecte: Seat Mergo

Master class La tipografia en el marc d’una cultura del disseny

12-02-2014

EventAttendanceMode
IED Barcelona
Biada 11 Barcelona, 08012
IED Barcelona
free
IED Barcelona
Master class La tipografia en el marc d’una cultura del disseny Master class La tipografia en el marc d’una cultura del disseny Master class La tipografia en el marc d’una cultura del disseny

El pròxim dimecres 12 de febrer es realitzarà una Master class a l’IED Barcelona sobre la tipografia en el marc d’una cultura del disseny. Durant la classe magistral es tractarà la tipografia com a espai de reflexió que pot ser definida des de perspectives múltiples: tècniques, formals, instrumentals, soci-culturals, ideològiques. Es reflexionarà sobre la idea que més que una entitat o cosa estable i idèntica a si mateixa al llarg del temps, resulta d’un entramat de sentits que la redefineixen i reposen com a dimensió constitutiva i relacional en el camp de la visualitat i el disseny, i les seves transformacions històriques i contemporànies.

Estarà impartida per Enrique Longinotti, arquitecte per la Universitat de Buenos Aires (UBA). Des del 1994, és Professor Titular de càtedra de Disseny Gràfic de la Facultat d’Arquitectura, Disseny i Urbanisme/UBA. Entre 1998 i 2005, va ser director d’aquesta carrera i des del 2002 és director de Disseny Comunicacional de la FADU/UBA. Dirigeix treballs d’especialització i tesi de mestratge a Argentina, Colòmbia i Equador. A més, desenvolupa la seva activitat acadèmica a través de diversos seminaris i workshops impartits a universitats d’Espanya, Àustria, Alemanya, Equador, Colòmbia i Argentina, abordant temàtiques relacionades amb l’experimentació tipogràfica i editorial, la recerca de la comunicació en l’espai públic i l’organització visual d’informació, l’esquemàtica i la recerca morfològica. Al setembre de 2012 va ser convidat com a expert a Kosmos 2012- Mobility, a l’Institut für Kulturwissenschaft de la Universitat Humboldt, Berlín. Entre les seves publicacions s’esmenten La Biblioteca Imaginària (1998, Editorial Eudeba), Signe registrat (2000), Letronomikon (2003), Morfologies (2005), Tipus Totals (2011), Vostè està aquí (2009), Pur Conte (2012).

www.typographia.com.ar www.maestriadicom.orgwww.morfo1.blogspot.com.es

Data: 12 de febrer de 2014
Hora: de 18.30 a 20.30
Lloc: Aula Magna de l’IED Barcelona (Biada, 11)
Idioma: Espanyol
Accés: Gratuït i obert per a tot el públic. Places limitades, confirmar assistència a: eventos@bcn.ied.es