IED BARCELONA FASHION TECH SHOW “ECOcyborg”
EXPLORE IED BARCELONA
 

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar | Management

Projecte: NAVIA: La gent, la ciutat, el mar

false

IED BARCELONA FASHION TECH SHOW “ECOcyborg”

27-02-2017

EventAttendanceMode
IED Barcelona
Biada 11 Barcelona, 08012
IED Barcelona
free
IED Barcelona
IED BARCELONA FASHION TECH SHOW “ECOcyborg” IED BARCELONA FASHION TECH SHOW “ECOcyborg” IED BARCELONA FASHION TECH SHOW “ECOcyborg”

IED Barcelona Fashion Tech Show “ECOcyborg” és una iniciativa promoguda per l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny i YOMO Barcelona que presenta el futur de la moda en el marc del Mobile World Congress. Durant quatre dies, es podrà veure a YOMO una performance artística amb l’última tecnologia en moda. L’espectacle presentarà deu looks realitzats amb innovadors materials fets a mida, noves formes i colors llampants.

Alex Murray-Leslie, artista i investigadora en l’àmbit dels sounding wearables, serà la directora creativa de l’espectacle juntament amb Julia Weems, dissenyadora i directora de moda de l’IED Barcelona. Les dues han coordinat un workshop d’una setmana en el qual un grup d’estudiants i exestudiants de l’IED han experimentat i investigat amb els nous materials que determinaran el futur de la moda. El resultat són les deu propostes que es presentaran a “ECOcyborg”.

Els looks s’han elaborat amb materials sostenibles i biodegradables, utilitzen la llum com a element estètic i el concepte #selfie com a punt de vista crític de la influència de les xarxes socials a les nostres vides. Després d’una profunda investigació, els estudiants han treballat amb materials trencadors: e-textiles fets a mida i produïts en col·laboració amb Anastasia Pistofidou Fab Textiles Founder en el Fab Lab Barcelona, teixits de malla realitzats amb una impressora 3D, bioplàstics, teixits vegetals, tecnologies on-body i tall làser. També han desenvolupat els seus propis teixits a partir de retalls per promoure una economia circular.

La performance proposa una intersecció metafòrica entre l’espai i les coreografies dels artistes. L’espectacle vol inspirar als nens i nenes a deixar l’iPad i començar a relacionar-se i col·laborar entre si. Aprendre a tocar un instrument musical millora el desenvolupament cerebral, així com l’ús de l’electrònica; la ciència demostra que com més es treballa la neuroplasticitat, s’obtenen més bons resultats.

A més, els models de les agències Sugar Kids i Barcino Management portaran accessoris de moda tecnològica dissenyats per l’inventor, artista i investigador canadenc Steve Mann, doctor en Media Arts (1997) per l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i conegut internacionalment com el pare dels wearables gràcies a les seves investigacions que fusionaven tecnologia i art als anys vuitanta.

L’IED Barcelona és una escola de disseny de referència en innovació que despunta com a pioner en moda tecnològica, tal com mostra aquesta proposta que presenta nombroses aplicacions i funcionalitats dels wearables i defineix noves maneres de vestir i actuar en el món de la moda.

SugarKidsLogoBARCINO LOGO false