EL IED BARCELONA ENSENYA L’ADN DE LA CIUTAT A LLUM BCN
EXPLORE IED BARCELONA
 

PROJECTE: FRESH FACES UNIQUE EDITION | Management

PROJECTE: FRESH FACES UNIQUE EDITION

false

EL IED BARCELONA ENSENYA L’ADN DE LA CIUTAT A LLUM BCN

10-02-2017

EventAttendanceMode
IED Barcelona
Biada 11 Barcelona, 08012
IED Barcelona
free
IED Barcelona
EL IED BARCELONA ENSENYA L’ADN DE LA CIUTAT A LLUM BCN EL IED BARCELONA ENSENYA L’ADN DE LA CIUTAT A LLUM BCN EL IED BARCELONA ENSENYA L’ADN DE LA CIUTAT A LLUM BCN

L’IED Barcelona Escola Superior de Diseño torna a participar en el festival d’il·luminació Llum BCN 2017 que se celebrarà del 10 al 12 de febrer. Els alumnes de l’IED presenten ADN_BCN Project en el Porxo del Saló del Tinell, una instal·lació que representa l’ADN de la ciutat i que proposa una experiència interactiva amb els visitants.

El projecte ha estat dissenyat específicament per l’espai pels alumnes del Títol Superior en Disseny Gràfic, Disseny de Producte, Disseny d’Interiors i exalumnes del Postgrau en Disseny d’Il·luminació d’Espais, a partir d’un workshop coordinat per Raffaella Perrone, directora operativa de l’Àrea de Disseny, i Michela Mezzavilla, responsable del Postgrau en Disseny d’Il·luminació d’Espais.

La història de l’espai, el passat de Barcelona, la seva arquitectura, localització i funció estètica, són els elements que han inspirat ADN_BCN Project. La instal·lació està ubicada al Porxo del Saló del Tinell, situat al costat de la Catedral de Barcelona, un espai concurrent on les diferents capes de la història se superposen.  

La instal·lació està formada per noranta tubs lluminosos que dibuixen una estructura que simbolitza l’ADN de l’antiga Barcino del segle IV a.C. i de la Barcelona moderna. La proposta interactua amb el públic mitjançant uns sensors que capten el moviment dels visitants i fan que la instal·lació canviï de color, intensitat i ritme. Aquestes variacions mostren els fluxos i canvis constants que experimenta Barcelona en l’actualitat.

El resultat configura un projecte participatiu que vibra, batega i es transforma generant una experiència no només sensorial, sinó també cognitiva.

El projecte compta amb la col·laboració de FLUVIA, marca d’il·luminació compromesa amb el talent jove en el sector de la il·luminació. La instal·lació ADN_BCN Project ha estat possible gràcies a l’estreta col·laboració, des de la gènesi del projecte, entre IED i FLUVIA. Els alumnes de l’IED han pogut treballar directament amb el departament d’enginyeria de l’empresa, traslladant els seus dubtes i condicionaments del projecte en una relació que ha estat molt enriquidora per a les dues parts. La implementació del sistema de control d’il·luminació Scena, ha estat clau per aconseguir el dinamisme de la instal·lació permetent canvis en el color, ritme i intensitat de la llum.

Amb la participació de FLUVIA en el festival d’il·luminació Llum BCN 2017, la marca demostra el seu suport i compromís amb les futures generacions de lighting designers.

 LogoFluvia

FITXA TÈCNICA

Nom: ADN_BCN Project

Espai: Porxo del Saló de Tinell.

Equip de dissenyadors del projecte: Danae Fischer, Elizaveta Mamedova, Kenza Berrada, Lea Blanchard, Paula Chacartegui, Ana María Valdivieso, Ruben De Rodrigo, Alessandro Giacobbe, Milena Roses i Carla Sologuren.

Tutors: Raffaella Perrone i Michela Mezzavilla.

Electrònica i programació: Ana Fernández (FLUVIA)

Consultor de producció: Aviv Shany.

Coordinació: David López.

Col·laborador: FLUVIA.

Agraïments a Servei Estació.

logo-servei-estacio